Metamorfoses van De Orkaan. Met Google Maps (Street View) gaan we terug in de tijd bij de Den Uylbrug: de bouw van De Conrad.

Niet erg ver terug natuurlijk, want zo oud is Google Street View niet. Maar de autootjes met de 360 graden camera’s rijden al zeker sinds 2008 door de Zaanstreek.

Vandaag flatgebouw De Conrad in september 2008 en zeven jaar later, in september 2015. Een tot dusver ongeëvenaarde hoogbouw in Zaandam werd in 2008 voorbereid, toen stond er nog niks, in 2010 was de Zaanse Wolkenkrabber een feit.

Klik op de pijl rechts naast het plaatje om van 2008 naar 2015 te gaan. Op de pijl links klikken om weer terug in de tijd te reizen.

[slideshow_deploy id=’20021′]

 

Hier de vorige metamorfoses: Inntel Hotel en het Stadhuis, Rozengracht, Vinkenstraat, Cornelis Bruynzeelweg, Gedempte Gracht en H.G. Scholtenstraat, Rosmolenbuurt, ZMC en Savornin Lohmanstraat (Zaandam), de Markstraat (Wormerveer), de Julianabrug in Zaandijk, de Kerkbuurt, De Haal, Verlengde Stellingweg en het Noordeinde in Oostzaan en de Heiligeweg in Krommenie.

In 1935 werd deze foto gemaakt, Scheepswerf De Conrad, met ervoor de salonboot ‘Czaar Peter’ (foto gemeentearchief):

conrad werf 1935