Mijlpaal: 20e Zaanse wietplantage aangetroffen

In 2014 werd er 33 keer een wietplantage in de Zaanstreek aangetroffen of een grote hoeveelheid wiet aangetroffen die op grootscheepse hennepteelt duidde.

Binnen de eerste vijf maanden van 2015 staat de teller al op 20, waarmee de kans dat de 33 van 2014 dit jaar zal worden overtroffen.

De 20e vangst was maandagavond in Wormerveer toen de politie een 44-jarige man uit IJsselstein aanhield die werd betrapt op het stelen van hennep uit een woning aan de Kievitstraat in Wormerveer. In de auto van de verdachte vond de politie dozen met 74 kilo henneptoppen. In de woning was een hennepkwekerij ingericht waarin ongeveer 240 planten hadden gestaan.

Hieronder de actuele wietkaart.

Deel dit artikel:

13 reacties op Mijlpaal: 20e Zaanse wietplantage aangetroffen

 1. Marcel schreef:

  Volgens mij stonden er ook plantjes in het pand aan de Martin Luther Kingweg, waar nu Big Gym is gevestigd.. Staat niet op de kaart.

 2. De Orkaan schreef:

  we gaan het zoeken! dank.

 3. Marijk schreef:

  ik houd nu op hoor ­čśë

 4. De Orkaan schreef:

  @Marcel
  Ik heb geen vondst aan de ML Kingweg in 2014 of 2015 kunnen vinden.
  @Marijk
  De kaart gaat over twee jaar: 2014 en 2015, die 20 zijn over 2015 tot dusver.
  De eerste link gaat over november 2014, die vondst staat al op de kaart.
  De laatste twee gaan over 2013; toen bestond de Orkaan-online nog niet.

 5. michele schreef:

  Mijn buurman is opgerold vorig jaar.. staat er niet op.. gortershof zaandijk

 6. De Orkaan schreef:

  Die van het Gortershof was van 27 december 2013, dus net niet in 2014. Vandaar dat-ie er niet bij staat. Dank voor het opletten!

 7. Dwarsligger schreef:

  Er zijn weer twee hennepplantages gevonden na huiszoekingen op vijf adressen ‘in de gemeenten Uitgeest, Zaanstad en Middelburg en een bedrijfspand in de gemeente Zaanstad…’.
  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/05/19/doorzoekingen-en-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-faillissementsfraude-bij-taxibedrijf.html

 8. De Orkaan schreef:

  Dank, gaan we verwerken. Vier woningen en bedrijfspand in Zaanstad, in twee panden wietplantages. Daar zou dat bedrijfspand eigenlijk wel bij moeten zitten, maar helemaal zeker is dat niet. Wacht even de politieberichtgeving af.

 9. michele Paauwe schreef:

  nee hoor dat is niet waar. het was 2014 maar blijkbaar niet gemeld. het was in de zomer zeker niet rond de kerst. heb het zelf gezien

  • De Orkaan schreef:

   Okay, dat is best mogelijk, maar omdat we er wel ├ę├ęntje hadden uit Gortershof (hotspot?) dachten we dat het om die ging.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *