Miles Davis, improvisatie en baslijnen bij Fluxus

Op vrijdag 28 oktober is er een Miles Davis tribute concert in Podium de Flux. In de week daaraan voorafgaand worden er in FluXus twee jazzy avonden georganiseerd.

Eeen improvisatieworkshop van gitarist Ton Mulders en een masterclass ‘Basso Continuo’ van luitist Mike Fentross.

Joris Kühne en Jeroen Vrolijk organiseren met een aantal Nederlandse topmusici een tribute concert ter ere van jazz trompettist Miles Davis. Op 28 september is het 25 jaar geleden dat Davis overleed. De tribute is gebaseerd op het legendarische concert van Miles Davis op het North Sea Jazz festival in 1985.

Op dinsdag 25 oktober geeft gitarist Ton Mulders een improvisatieworkshop. Mulders is actief als gitarist, componist en docent en speelt momenteel in het duo Camusto. In de workshop ‘Puur Improvisatie’ legt Ton uit wat er allemaal komt kijken bij het samen improviseren in verschillende muziekstijlen, waaronder de jazz.

Luitist Mike Fentross geeft de masterclass ‘Basso Continuo’ op 26 oktober. Het gaat hier om baslijnen in de klassieke muziek; de functie van een basso continuo is te vergelijken met de functie van de ritmesectie in jazz. De masterclass is praktijkgericht: baslijnen van componisten als Monteverdi en Purcell worden gebruikt en baslijnen van muzikanten in het publiek kunnen worden besproken. Mike eindigt de masterclass met het improviseren op verschillende basmotieven waarbij de aspecten van het samenspel aan bod komen.

De workshop en de masterclass vinden allebei plaats in de Verkadezaal van FluXus aan de Westzijde 148 in Zaandam. Entree per avond is 5 euro. FluXus-pashouders kunnen gratis naar binnen. Aanvang van de workshop is 19.00 uur en aanvang van de masterclass is 19.30 uur. Meld je a.u.b. wel van tevoren aan via info@kuhnekhitara.nl.

mike-fentross-bastiaan-woudt

Foto helemaal boven van Ton Mulders is van Eric Minten (OogopAlkmaar), de foto hierboven van Mike Fentross is van Bastiaan Woudt.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *