Mishandelde man meldt zich, 17-jarige aangehouden

Eén van de video’s van Ismail Ilgun over Poelenburg heeft ervoor gezorgd dat een 17-jarige Zaandammer is aangehouden voor mishandeling.

De politie doet ook onderzoek naar aanleiding van de aangifte van bedreiging van raadslid Juliëtte Rot (DZ).

Ismail’s vlogbeelden worden daarnaast volgens de gemeente ook gebruikt voor “enkele andere onderzoeken, waaronder naar het bekladden van de supermarkt.”

Op Ilgun’s “YousToub Neemt Poelenburg Over!! – HoodVlog #21” is te zien hoe een fietser mishandeld werd in de E. Heimansstraat.

Een 33-jarige Amsterdammer meldde zich bij de politie nadat hij zichzelf op de beelden herkende, zaterdag deed hij aangifte. De politie heeft vanmorgen een verdachte “aangehouden en ingesloten”.

De mishandeling is te zien in het begin van dit filmpje:

Zaanstad, politie en openbaar ministerie nemen extra maatregelen om de overlast van jongeren rondom de Vomar aan de E. Heimansstraat in Poelenburg aan te pakken aldus een persbericht van de gemeente.

Er zal cameratoezicht worden ingezet bij gebieden waar de groep overlast veroorzaakt. Ook zal er worden opgetreden tegen samenscholing. Personen die binnen het gebied niet de aanwijzingen van de politie volgen, kunnen worden weggestuurd, bekeurd of aangehouden. Ook kunnen zij een gebiedsverbod krijgen. De politie zal vaker en meer surveilleren.

Burgemeester Faber:

De winkel heeft te maken met een forse toename van het aantal winkeldiefstallen en medewerkers die zich bedreigd voelen. De wijze waarop een raadslid van de gemeente door de groep jongeren wordt lastiggevallen, maakt dat een stevige aanpak op zijn plaats is.

UPDATE: Burgemeester Geke Faber, plaatsvervangend korpschef Peter Holla en wijkagent Tim Verweij zijn gast bij Pauw, vanavond, 23:00.

pauw-12-september-2016

UPDATE 2: 15 september extra raadsvergadering, iedereen kan  zich aanmelden voor max. 5 minuten inspreektijd via raadsgriffie@zaanstad.nl. Er is al een aanmelding: Sadegül Günes – voorzitter Plato Zaanstad.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *