Molen De Veldmuis keert terug in Westzaan (filmpje)

Molen De Veldmuis, ook wel bekend onder de naam de ‘Kikkert’, wordt herbouwd op de oorspronkelijke plek aan de Veerzagersloot bij de Kikkertse Kluft In Westzaan.

Het wordt een woonhuis waarvoor de energie met behulp van windkracht zal worden opgewekt [zie reacties].

Al in 2004 presenteerde Gé Sombroek van Bouwbedrijf Somass het plan voor de herbouw van deze voormalige lattenzager. Eind 2017 werd een koper voor het plan gevonden. Molenkenner Ron Couwenhoven schreef voor De Orkaan een verhaal over de geschiedenis van de molen.

Otterdvd maakte een recent filmpje over de herbouw.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Remco Jonker

  Er is nog helemaal niks bekend over energie opwekken? Er wordt in eerste instantie door ons een traditionele molen neergezet

 • Peter Goldstein

  Ik had begrepen dat op de Hemmes traditionele molens om energie mee op te wekken als industrie worden gezien en daarom (belachelijk genoeg) niet in of vlakbij een woongebied mogen… Maar in Westzaan mag het wel en mag je er zelfs IN wonen?

 • De Orkaan

  Het idee om met de molen energie op te wekken is uit de plannen verdwenen, waarom is ons nog niet duidelijk. We gaan er achteraan.

 • De Orkaan

  Gé Sombroek van Somass laat weten dat het plan van de energie-opwekkende molen “zeker niet is geschrapt”. Er wordt nog nagedacht over hoe dat moet en en door wie dat gemaakt zou kunnen worden.

  Somass wil eerst starten, de planning is dat begin april de bouwweg wordt aangelegd. Er liggen al veel onderdelen klaar, zoals de gehele gebintconstructie en het tafelement en de euverring voor de kap.

 • Orgineel is toch het leukste kunnen we ook weer gaan snuifdoosjes sparen. zo wie zo Orgineel is het leuker!!
  kunnen we de toeristen meer naar Westzaan sturen, en wat drukte van de schans laten afnemen.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *