Molenaar alleen verder in raad Zaanstad

Aart Molenaar, voormalig fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad keerde gisteravond na een afwezigheid van acht maanden terug in de gemeenteraad van Zaanstad. Het was zijn laatste optreden als DZ-raadslid.

Halverwege de avond verliet Molenaar de bijeenkomst zonder daarvan zijn fractiegenoten op de hoogte te stellen. Molenaar gaat alleen verder.

Omdat Molenaar de raad niet verlaat slinkt de DZ-fractie tot drie leden. Juliëtte Rot antwoordde De Orkaan vanmorgen op de vraag op zij fractievoorzitter zou blijven: “Dat denk ik wel”.

Naast Rot maken ook Inge Felices Hernandez – Gouweleeuw en Jos Kerkhoven deel uit van de fractie. Kerkhoven volgde in september Eric Sellmeijer op die opstapte vanwege een Facebook-post die persoonlijke en beledigende aanvallen op ambtenaren bevatte. Die bewuste Facebook-post bevatte ook al een aanval op Molenaar:

Deze EX-fractievoorzitter van DZ heeft zich al sinds april, door gezondheidsredenen, niet meer in de DZ fractie en gemeenteraad laten zien of horen. Hij draagt het DZ standpunt dus niet uit en laat willens en wetens een belangrijke oppositiezetel al bijna driekwart jaar onbezet in de raad.

Na Sellmeijer is nu ook Molenaar gesneuveld. DZ is gescheurd, en dat is gezien de voorgeschiedenis van die partij geen wonder. DZ was zelf een afsplitsing van de ZOG, ook een partij die door interne conflicten werd gekenmerkt.

Sinds het tijdelijke vertrek van Molenaar in april boterde het niet tussen hem en de rest van de fractie. Hij was namelijk “hevig teleurgesteld in een paar fractieleden” meldde hij in mei van dit jaar. Hij ging daarom ook op zoek naar “andere medewerkers”.

Juliëtte Rot liet destijds weten: “We maken ons wel zorgen over onze voorman, maar er is geen reden tot paniek.”

Hieronder DZ in gelukkiger tijden met Molenaar (1), Sellmeijer (3) en de inmiddels ook teruggetreden fractie-assistente Christine Priestnall (7).

(Foto boven van de Facebook-pagina van Aart Molenaar waar hij op 21 december zijn vrienden en volgers prettige feestdagen toewenste).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Erwin Kruijzer

  Het is al duidelijk op wie we zeker niet stemmen.
  Een populistische Rot die bewust Poelenburg jongeren uitdaagt met als doel een burgemeester te wippen. Bah….dus nee.
  Of zo’n molenaar die tegen het prachtige cultuurhuis loopt te ageren op basis van onderbuikgevoelens.
  Molenaar nee! Rot nee! Hoop dat hele zooitje snel weggestemd is….

  • Broekjevol de 3e

   “Die doelbewust Poelenburg jongeren uitdaagt”?
   Of ze bewust naar de voorgrond is toegetreden zou misschien kunnen, maar jongeren uitgedaagd? Misschien totaal gemist door alles en iedereen, maar was het niet bepaalde jongeren die provocerend bezig waren voordat(!) zij om het hoekje kwam kijken?

 • Amsterdammertje

  Tijd voor Aart om met pensioen te gaan. Hij slaapt in de raadszalen, en is opeens weer verdwenen zonder afbericht. Ik wens de rest van de fractieleden heel veel wijsheid en ga vooral door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *