Beatrixbrug open (alleen voor bussen)

beatrixbrug 22 juni

De Beatrixbrug in Zaandam gaat 24 juni open, dat is drie dagen later open dan gepland. Voorlopig mogen alleen de bussen van Connexxion over de brug. Auto’s, fietsen en voetgangers moeten over de Wilhelminabrug.

Om dit te handhaven worden hekken voor de brug geplaatst en verkeersregelaars ingezet die de hekken open en dicht doen voor de bussen.

Dat schrijft wethouder Gerard Slegers aan de raad van Zaanstad, hij stelt dat er specifiek gekeken is naar de fietspaden naar aanleiding van fietsongevallen op de Wilhelminabrug. Tijdens de schouw van de brug bleek ook dat de pollers nog niet goed werkten.

Adviezen van de Fietsersbond, politie en verkeerskundigen van de gemeente “komen niet met elkaar overeen” aldus Slegers, hij gaat over die verschillen later nog uitleg geven.

Wanneer de brug voor overig verkeer open gaat is nog niet bekend. De Provincie Noord-Holland maakte eerder bekend dat het voor het eind van deze maand zou gebeuren.

Foto: Beatrixbrug 22 juni.

5 Reacties op Beatrixbrug open (alleen voor bussen)

 1. TonvanHeeswijk says:

  Dit soort projecten zijn ook te groot voor Zaanstad.

  • De Orkaan says:

   Het is dan ook een project van de Provincie Noord-Holland. Zaanstad levert wel een bijdrage. Maar het plan en de ruzie met bouwer Heijmans die 5 jaar uitstel veroorzaakte kwamen uit Haarlem.

 2. Het hele project heeft zo’ n 5 jaar vertraging op gelopen. Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat beide brugkleppen al zo’ n 3 jaar geleden gemaakt zijn. Zijn daardoor adviezen -van wie dan ook- niet gewoon mosterd na de maaltijd ?

 3. Dick van den Dobbelsteen says:

  Oh, jee. Volgende week gaan ze de brug Hoogendijk – Czarinastraat afsluiten. Wordt gerenoveerd. Wat zal er nu weer misgaan ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>