Motorrijder gewond na aanrijding Guisweg

Vrijdagmiddag – 26 mei – rond 16.15 uur was er een aanrijding tussen een auto en motor op de Guisweg in Zaandijk. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de kruising met de Berkenweg.

De Mini Cooper kwam vanuit de Berkenweg en wilde op de kruising links afslaan richting Julianabrug. De motor kwam vanaf de brug en trok vermoedelijk net op bij het stoplicht. Op het moment dat de Mini Cooper de weg op wilde draaien reed daar de motor vol op de auto. De motor is hierbij meters doorgeschoten, door het stalen hek van het notariskantoor op de hoek van de Berkenweg. De motorrijder is van de motor afgevlogen en vloog zijn motor achterna.

De motorrijder is nagekeken in de ambulance en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Mini Cooper was flink geschrokken, maar mankeerde zelf niets. Zijn auto daarentegen heeft flinke voorschade. De motor staat nog achter het hek bij het notariskantoor met eveneens flinke schade.

Het notariskantoor is er ook niet ongeschonden vanaf gekomen. Naast het hek is ook een houten bankje in de voortuin geraakt en is het kozijn van het voorraam beschadigd.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *