Mr. Sushi in Krommenie geopend

Verse vis, verse groenten, elke dag opnieuw, de lekkerste sushi boxen van basic tot luxe, meer dan 100 gerechten, top sushichefs… de website meldt het, maar we hadden het niet overgenomen als het Orkaan-testteam het niet met de eigen papillen had waargenomen. 

Krommenie is een Sushi-paradijsje rijker. 

Maandag werd de aller-allereerste bestelling exact volgens afspraak om 17:30 uur afgeleverd bij Orkaankracht Josefien Gigengack. Met een gezelschap dat bestond uit vier personen, waarvan er twee verstokt vegetariër zijn verslonden ze twee luxe boxen. De niet vega’s visten daarbij rijk uit de Veggie Lovers Box die ‘om te janken zo lekker’ was. 

De foto hierboven werd gemaakt toen Josefien uit naam van de winkeliersvereniging DOKA gisteren een welkomsboeket bracht. Daarbij trad Mr. Sushi direct toe tot de vereniging. 

Op de foto staan Donny Reugebrink, Nancy Vermeij en Frits Adriaanse

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Welkom in krommenie… Dit vult de leegstand. Is altijd goed.. EN het zal tijd worden dat ook MINISO en BURGERKING naar zaandam kom. Ook een Hifi zaak,dat ontbreekt ook nog ( wat dacht je van Ingen, of Raf zoiets dus )

 • Didier Hennequin

  Een adresvermelding in het artikel was misschien ook wel handig geweest. Of geldt dat als reclame? Enfin, ik heb het even opgezocht: Zuiderhoofdstraat 18.

 • Henk Visser

  Het zou toe te juichen zijn geweest als deze drie jonge ondernemers voor een andere bedrijfstak hadden gekozen. Nu dragen ze enthousiast bij aan de impact die sushi heeft op de globale visbestanden, ofwel de uitroeiing van bedreigde vissoorten. En vergis u niet, ook kweekvis kent een hoog gezondheidsrisico met alle antibiotica die daarin gebruikt wordt.
  Sushi is een van oorsprong Aziatische delicatesse die eind jaren negentig door Japanse expats in Nederland is geïntroduceerd en ook mondiaal is aangeslagen als de nieuwe cuisine. Dat heeft geleid tot een maritieme ecologische ramp. Ons land kent inmiddels al een sushi fabriek. 85% van de visbestanden is al zo geëxploiteerd dat het dreigt uit te sterven. 97% van de blauwvin tonijn soort is verdwenen uit de wereldzeeën. 80% daarvan komt op het conto van de sushi industrie. 53% van het vissoorten bestand, geschikt voor sushi, is door overbevissing verdwenen. 90% van alle roofvissen in de oceanen zijn uitgeroeid, waaronder soorten als de blauwe tonijn, koningsmakreel en zwaardvis, die in sushi verwerkt worden. Sommige experts houden er rekening mee dat de voorraad zeevis voor consumptie al in 2048 kan lijden tot een crash. Het moment dat een ecologische maritieme ramp onafwendbaar is. Alleen al in de VS is de consumptie van sushi tussen 2010 en 2014 met 28% gestegen. Studies uit het afgelopen decennia tonen aan dat mondiale visbestanden al in 2050 door genocide kunnen leiden tot lege netten. Dag na dag.
  Deze westerse adaptatie van een eetgewoonte die niet in de traditionele cultuur thuishoort is niet alleen verwerpelijk maar ook risicovol. Ziektes en bacteriën als listeria, salmonella en lintworm komen veel voor in rauwe vis. Hoge concentraties kwik komen voor in tonijn, makreel, geelstaart zwaardvis en zeebaars. En dat is wat de sushi eter naar binnen werkt. Eet smakelijk.
  Milieu en klimaat problematiek is niet het enige probleem waar de immer groeiende mensheid populatie mee geconfronteerd wordt. Het uitbuiten, ja, uitroeien van natuurlijke voedselbronnen als zeevis is een even grote dreiging. En daar kunnen we allen wat aan doen.
  Jammer voor de ondernemers die snel Euro’s willen verdienen aan deze exorbitante en onacceptabele vernietiging van maritiem zeeleven. Zij dragen bij aan een ecologische ramp die miljarden mensen, afhankelijk van vis voor hun dagelijks overleven, ALLEEN voor hun overleven, zonder winstbejag, bedreigen in hun bestaan.
  Wordt wakker. Denk even na. Met het eten van sushi berooft u mensen in andere delen van de wereld het overleven. En draagt u bij aan de vernietiging van het maritieme leven in de wereldzeeën.

  • Bas Vogelpoel

   We hebben het hier over de opening van een Sushi tent in Krommenie, wat een onzinnig betoog…

   • Henk Visser

    Dat is precies waar ik op reageer.
    Wat is in uw optiek hier ‘’onzinnig’’ aan?
    Kom met tegen argumenten. Anders bent u een stomme (in de zin van sprakeloos) boleet zonder enige inhoud.

 • Yvonne Nooij

  Ja, U heeft helaas gelijk. Jammer dit! En dat zijn volken die compleet afhankelijk zijn van visserij!

 • Daantje Kramer

  Het is lastig om de leegstand in ons dorp voor alle inwoners op een goede manier op te lossen. Maar ik heb ook de zeer indrukwekkende en intrigerende docu Seaspiracy gezien, en dat zet je toch aan het denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *