Na het Boeckenbal: het Bullebal!

Bij het officiële ‘Boekenbal’ vonden ze het niet zo geinig dat er in Zaandam een alternatief Boeckenbal werd gevierd. Dat was in maart 2020, maar de tweede versie wordt ‘om juridische redenen’ Bullebal genoemd.

De formule is identiek aan die van de eerste versie: “Rebellen en Dwarsdenkers uit de media, kunst, literatuur en wetenschap”.

Wie zijn daar te horen en te zien? Rapper, acteur, en schrijver Akwasi (Omroep Zwart), Up Network (sneu nieuw-rechts YouTube-kanaal), Arthur van Amerongen & Rob Muntz (de drijvende krachten achter het Bullebal), Margot Morison (voordrachtkunstenares), Avish Jajairam (bekend – nou ja, soort van dan – van het Up Network), Prem Radhakishun (ex-tv-persoonlijkheid en ex-advocaat, ‘levenskunstenaar’ volgens de organisatie), Bart Nijman (GeenStijl), Shaneequa Fleksick (writer, performer and creator), Martin Koolhoven (filmmaker), Rob Hoogland (Telegraaf-columnist), Francisca Burgos (Positivo), Koos Dalstra (dichter en beeldend kunstenaar), Teun Voeten (dr.), Šahin Šišić (fotograaf/filmer, Gouden Palm), Han van Horst (historicus), Adjiedj Bakas (Nostradamus), Hilmano van Velzen (Dakloze Dichter), Tom Kellerhuis (HP/DeTijd), Barbarizsm (absolute foto’s), Klinkende Kosmos (poëzie en literatuur), Hans van Wilgenburg (schrijver), Jaap Cohen (biograaf van Theo van Gogh), Arie Pos (Komrij-biograaf) en vele anderen (aldus de organisatie). En:

“Omdat wij erg van de diversiteit en de inclusiviteit zijn begint het Bullebal om 16.00 uur met Black Books Matters onder supervisie en begeleiding van de schrijver, breakdancer en performer Henk Bakboord. Met voordrachten van o.a. rappers, columnisten, stand-up comedians en schrijvers.”

Tijdens deze ‘feestelijke dag’ is ook de presentatie van Van Amerongen’s nieuwe bestseller (dat weten ze al voordat de verkoop is gestart) Safari Eurabia “onder muzikale begeleiding van Erik Nijmeijer.”

Het eerste Bullebal wordt op zondag 23 oktober van 16.00 tot 00.00 uur (uiteraard) in de Bullekerk georganiseerd: 8 uur feest en gezelligheid voor 15 euro! (aldus de organisatie: Arthur van Amerongen, Rob Muntz, Geenstijl, HP/De Tijd en stichting Het Komrijk.)

Info: https://bullekerk.nl/agenda/het-tweede-boeckenbal/

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *