Neeeee! Langstzittende Burgemeester Peter Tange met pensioen

Volgende maand wordt hij 67, maar hij oogt en functioneert als een jonge god!

Toch heeft de langstzittende burgemeester van Nederland, Peter Tange, met ingang van 15 maart 2020, zijn ontslag aangeboden aan de Commissaris van de Koning!

Peter Tange is dan 20 jaar burgemeester van Wormerland, terwijl hij al op 1 januari 2018 de langst zittende burgemeester van Nederland werd.

In het persbericht wordt gesteld dat ‘de raad een goede start heeft gemaakt en de wethouders goed in hun portefeuille zitten’. En dat het een mooi moment is voor een nieuwe burgemeester.

We zullen ons erbij neer moeten leggen, maar het is een onmogelijke opgave om een burgervader als Tange te vervange*.

Peter Tange (geboren in 1952 in Koog a/d Zaan) is lid van GroenLinks, daarvoor van de PSP. Hij was raadslid in Zaanstad voor PSP/GroenLinks tussen 1982 en 2000. In 1993 (foto gemeentearchief) was hij directeur van een sectorschool van het Damland College.

Wij schrijven met enige regelmaat over Tange, hier vind je de hoogtepunten.

* Vervangen is met een N op het eind, we weten het. Maar dit is dichterlijke vrijheid en klopt als een bus.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Annejon

    Ik denk met veel plezier terug aan mijn eerste Raadsperiode. Als eenmansfractie heb ik toen ontzettend veel van Peter geleerd. Hij werd mijn buurman in de Raadszaal en heeft me erg geholpen. Toen ik een aantal jaren later leerplichtambtenaar werd in Wormerland, heeft hij mij beëdigd . Ook bij OVO Zaanstad kwam ik hem weer tegen. Ik denk dat Peter de beste spreker is die ik ken. Het is een prettig mens. Altijd vriendelijk en belangstellend. Ik denk dat Wormerland hem erg gaat missen. Maar ik wens hem nog veel gezonde jaren en veel plezier na zijn pensioen !

  • Erik Schaap

    Niet om het een of ander, maar in 1982 bestond GroenLinks nog (lang) niet. Overigens inderdaad een prima burgemeester, Peter Tange.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *