Nice aan de Westside…

De werkers in het voormalige Zaanse Hostel (Westzijde 43) wisten niet precies wat er kwam. Boven het pand komen in ieder geval appartementen volgens hen.

Op de begane grond komt iets wat ‘Nice’ heet.

Op de foto is te zien dat ook de bovenverdieping van Westzijde 41 (Schoonenberg, Bloementuin) leeg staat. Maar daarvoor is – voor zover wij hebben kunnen nagaan – geen vergunning voor aangevraagd.

Dat is wel het geval voor nr. 43 A en B, voor dat pand werd begin dit jaar een aanvraag gepubliceerd om de bestemming te veranderen van hostel naar kamerverhuur.

Het Zaanse Hostel (‘cheap’) kreeg in 2016 een vergunning, en werd in november op last van de burgemeester alweer gesloten vanwege het ontbreken van de juiste horeca-vergunningen, In maart 2018 ging het met een nieuwe eigenaar weer open. Lang duurde het feest niet, een jaar later sloot het hostel, terwijl klanten wel geboekt en betaald hadden. Na drie jaar leegstand lijkt er weer wat te gebeuren.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Mari de Boer

  Wat jammer toch van dat mooie pand.
  De Westzijde is zo langzamerhand steeds meer aan het verpauperen. Met een stuk of zeven tijdelijke woonwinkels die totaal geen uitstraling hebben. Allemaal dezelfde meubels en ze zien er uit als magazijnen.
  Een schone taak voor het nieuwe bestuur.
  Want alleen mooie bloembakken en soms feestverlichting trekt geen klanten.
  En dan dat vreselijke hotel wat nooit af is.
  Geef deze van oudsher mooie straat weer zijn glans.!!

  • Swaan Breed

   Helemaal mee eens! Qua winkelaanbod wordt het steeds schraler. Die meubelzaken zijn vreselijk en vooral het pand naast de Xenos ziet er niet uit. Verf bladdert af, na een regenbui loopt er altijd een straal water naar beneden als ware het een echte regendouche. Dat hotel wat nooit afkomt, vage types bij dat Burgerrestaurant naast La Cubanita. Het enige mooi is het pand van Younithy.

 • Quint Oosterwijk

  Ok, maar wat is nu de nieuwswaarde van dit bericht? Er komt iets op de begane, maar wat is onduidelijk…?

 • J.L. Koppenol

  Zoals boven al aangehaald, heel apart op die “dure” Westzijde veel panden als opslag voor meubels en een paar deuren open. Knap dat daar de huur voor al die panden betaald kan worden. Of ????

 • Frans Kwast

  Het is inderdaad een mooie opdracht voor het gemeentebestuur en de ondernemers, om samen met bewoners en gebruikers, eens plannen te gaan ontwikkelen om de Westzijde haar glans en statigheid terug te geven.

 • Agnes van der Kramer

  Als die panden aan het begin van de Westzijde zogenaamde{woonboulevard/magazijn} eens opgeknapt zouden worden en weer in de oude staat gebracht worden, dan zou je weer een statige Westzijde kunnen krijgen. Het geld dat nu besteed word in de andere wijken, zou daar eens aan besteed kunnen worden. Zodat je weer een publiekstrekker krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *