Nieuw aan de Peperstraat: ‘Zijkanaal C’

Een nieuwe naam aan de Peperstraat in Zaandam: Zijkanaal C. De winkel heeft de plek ingenomen van Wouters Naaimachines die daarvoor op nr 142A zat.

‘Geveltoerist’ Ruud Hartog zette de nieuwe winkel op de foto en stuurde ook een foto die hij eerder van de oude situatie maakte.

De naam Zijkanaal C verwijst naar een zijkanaal van het Noordzeekanaal bij Spaarndam. Niks Zaans dus. Daar hebben we bijvoorbeeld wel de zijkanalen G en H bij Barnedegat en Achtersluispolder.

Boven nieuw, onder oud:

 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Misschien een kleine vermelding van wat men daar kan kopen? Internet geeft er geen antwoord op.

 • Ruud Hartog

  Volgens het artikel in de Zaankanter van afgelopen woensdag is het een winkel met niet alledaagse woonaccessoires.
  Daarbij gaat het met name om bijzondere verlichting.

  De winkel is ter beschikking gesteld in het kader van leegstandsbeheer en geopend op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

  De webshop is (nog) niet operationeel.

 • Egbert Visser

  Ik ben er vanmiddag langs gefietst en het lijkt een beetje op Noppes of het Goed, er staat in de “etalage” wat prularia ( aardewerk, iets van speelgoed en een grote groene glazen fles) en in de winkel zelf zie je tafels met aardewerk plus andere spullen en stoelen en ook zie je een Philips lichtbak.
  In mijn optiek niet echt een winkel met toekomst.

  • Katja Zwart

   Typisch Zaans om alleen op basis van de etalage een oordeel te vellen maar nooit eens over die drempel te stappen.
   Menigeen originele onderneming heeft het hier niet gered vanwege deze instelling.
   Loop eens naar binnen. De eigenaren zijn zeer sympathieke en gedreven mensen, die er heel lang naar toe hebben gewerkt om deze winkel te kunnen openen. En als je dan naar binnen loopt, dan kan je zien dat ze niet alleen vintage verkopen.

 • Do Overtoom

  ‘Zijkanaal C’ in de Peperstraat (als je de drempel overstapt doe je een stap terug in je jeugd voor mensen tussen de 50 en 100) en
  ‘Het’ op de Westzijde zijn de twee leukste winkels van heel Zaandam! De laatste verkoop eersteklas tweedehands merkkleding.

 • Karin Singeling

  Zijkanaal C is niet nieuw, deze leuke winkel met veel vintage meubilair en mooie oude platen (om te draaien, tegenwoordig heet dat ‘vinyl’), zat eerder op Peperstraat 129, op de Beatrixbrug. De website vermeldt overigens het volgende “ONALLEDAAGSE WOONACCESSOIRES
  Zijkanaal-C is het adres voor unieke “vergeten” voorwerpen op het gebied van wooninrichting. Ons aanbod varieert wekelijks omdat we continue op jacht zijn en zelf lampen ontwerpen op basis van hergebruikte materialen zoals meccano en sio montage.” waarvan akte.

 • hans van rheenen

  Voor de plinten op de vernieuwde Peperstraat zijn momenteel nog geen winkelruimtes ingetekend, maar wanneer daar mogelijk al meteen een leegstand dreigt, hoop ik dat jullie winkel financieel daarvan kan profiteren. Kringloopwinkel vind ik een te on-eerbiedige naam voor de leuke prestatie.

  Echt originele objecten die jullie aanbieden en … ook zelf maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *