In december maakten we een podcast met Albert Kok over de loterijclub Wij Willen Winnen (WWW). Kersverse voorzitter Albert vertelde ons alles over de club. De gouden tip om de hoofdprijs bij de Staatsloterij te winnen had hij helaas niet.

De in 1910 opgerichte club vergadert zes keer per jaar, om de twee maanden in het clubhuis. Oorspronkelijk begon dat in de Jonge Prins, maar na omzwervingen via de Nieuwe Sociëteit, het Wapen van Wormerveer (later Heeren van Kok) en The Old Rooster kwam de club begin 2023 terecht bij Huis te Zaanen aan de Zaanweg in Wormerveer.

Doordat Huis te Zaanen eind december 2023 de deuren sloot, moesten de mannen van WWW opnieuw op zoek naar een nieuwe locatie voor hun clubhuis. Ze wilden graag in Wormerveer blijven en hebben het nieuwe clubhuis gevonden bij Eetcafé Sman, een stuk verderop aan de Zaanweg in Wormerveer.

Gisteravond – dinsdag 6 februari – hielden de mannen hier hun eerste vergadering en wij waren daarbij. Zoals Albert in de podcast vertelde begon dat natuurlijk met het clublied.

De club telt 20 mannen. Wanneer één van de clubleden komt te overlijden wordt er een nieuw lid aangedragen. Helaas is eind 2023 een lid van de club overleden. Tijdens de vergadering is een nieuw clublid voorgedragen, waar de mannen het unaniem over eens moeten zijn. Als dat unaniem besloten is wordt aan die persoon gevraagd of hij lid wil worden van deze bijzondere club mannen.

Tekst: Redactie De Orkaan, Filmpje en foto’s: Michel Schermer