Zaanse ondernemer Simon Douw en chefkok Sylvester van Westrop staan er niet om bekend dat ze bij de pakken neerzitten. Hun creativiteit kruipt waar corona het bloed blokt. 

Afgelopen week verzonnen ze een manier waarop ze legaal het hoofd boven water zouden kunnen halen, mocht de horeca gesloten blijven. Na het filmpje tikken we verder. 

Na het zien van het filmpje kregen we spontaan trek in gebakken lucht. Maar vanaf donderdag mag alle horeca weer open. We belden de chef: ‘Geen verkoop van lucht dus?’ 

‘Nee, dat is nu gelukkig niet meer nodig. Gewoon open is natuurlijk veel beter! Al staan we helemaal klaar voor een eventuele volgende lockdown.’ 

Hij en zijn team zijn nu bezig met de voorbereiding van de nieuwe menukaart die traditioneel wordt samengesteld met de klanten: 

Op 27, 28, 29 en 30 januari worden de gasten verrast met een drie gangen diner tijdens ‘De Voorproevers’. De feedback wordt meegenomen bij het samenstellen van de nieuwe kaart (37,50 voor drie gangen, excl. dranken).