Een deel van de bestaande woningen aan de Iepenweg, Populierenkade en Essenstraat in de Bomenbuurt in Wormerveer wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor 61 bestaande woningen komen er 69 terug.

De huizen verkeren in een slechte staat. Bewoners hebben last van vocht, tocht, schimmel en gehorigheid. Ook vertonen de funderingen gebreken.

De Bomenbuurt is tussen 1933 en 1938 gebouwd door de coöperatieve Woningbouwvereniging De Arbeid, Parteon is de huidige eigenaar.

Het blok met zes eengezinswoningen aan de Iepenweg is al gesloopt. Er worden acht modulaire houtbouw eengezinswoningen gerealiseerd. Dit zijn woningen die grotendeels in de fabriek worden gebouwd. Wanneer de grond bouwrijp is gemaakt en de palen erin zitten, worden de woningen gemonteerd en vinden de laatste afwerkingen plaats. Prognose start bouw: derde kwartaal van 2024. (meer onder deze foto)

Huisnummers 1 t/m 43 van de Essenstraat zijn 22 eengezinswoningen. Deze worden vervangen door 28 beneden- en bovenwoningen bedoeld voor senioren en starters volgens Parteon. Prognose start sloop: eerste kwartaal van 2024, prognose oplevering: vierde kwartaal van 2024.

Op de Populierenkade 1 t/m 17, Essenstraat 53 t/m 67 (oneven) en Essenstraat 4 t/m 18 (even) worden 33 eengezinswoningen gesloopt en vervangen door evenveel nieuwe eengezinswoningen. Prognose start sloop: vierde kwartaal van 2024, prognose oplevering: tweede kwartaal van 2025.

Nu staat bijvoorbeeld nog dit aan de Populierenkade (onder)

Essenstraat:

Door Piet Bakker (met dank aan Michel Schermer). Bronnen: websites Parteon, Architectenweb, WRK Architecten en Heembouw. Foto’s van bestaande bouw Michel Schermer, afbeeldingen nieuwbouw van WRK.