Nieuw: Klik & Strik Stadhuisplein

Een nieuwe held die het gaat proberen op het stadhuisplein: Klik & Strik is een winkel waar je pasfoto’s kan laten maken. En je kan er ook digitaal je rijbewijs verlengen.

De ‘klik’ in de naam is duidelijk, maar betekent de ‘strik’ dat je er een omkrijgt voor op de foto?

In dit pand zat Bolkes Lifestyle. Zij vertrokken officieel per 1 juni. Eerder verdwenen ook SugarStars, HoogHuys Delicatessen en Wonder’s To Go. Simit Sarayi, de VVV (sorry: Zaanstore) en Grand Café Lagom waren nieuw.

De winkels in het rijtje worden door Zaanstad zelf verhuurd omdat er bij aanvang geen commerciële partij gevonden kon worden voor de exploitatie. Eigenlijk wilde Zaanstad beperkt horeca, maar die eis lijkt te zijn vervallen.

wij wensen Klik & Strik veel succes!

Door: Merel Kan, archief Orkaan, tip en foto Edwin Wielenga

Deel dit artikel:

11 reacties

 • hans van rheenen

  Inderdaad moedig om hier een zaak op te zetten.
  Helaas (nog) geen website gevonden, waardoor het verdienmodel nog even een raadsel blijft, want wie zit er nu op nòg een fotowinkel te wachten.

  • Melvin Kef

   Er is haast geen verdienmodel. De vorige winkel was ook een soort project van de gemeente Zaanstad wat best wel geflopt is.

  • Jeroen verhoef

   In het artikel dat je hebt gelezen, staat de link naar onze website! Op korte termijn is de rest van onze winkel gevuld met strik(o.a. Lampe Berger producten) hopelijk mogen we je een keer verwelkomen!

 • hans van rheenen

  Mijn eerdere niet Zaanse (pasfoto-)fotograaf had een trucje om klanten te winnen en te houden:
  bij de formele pasfoto’s, waarop je dus niet mag lachen, deed hij een grote portretfoto cadeau waarom je gevraagd werd juist wèl te lachen :-))

 • Johan Prins

  Er zijn tegenwoordig genoeg foto-apps waarmee je zelf perfecte formele pasfoto’s kan maken en je rijbewijs kun je tegenwoordig online verlengen, dus… dit wordt Klik & Stik.

 • Karin Singeling

  Ook ik ben heel benieuwd naar het verdienmodel. Volgens mij moeten huurders elke maand een behoorlijk bedrag ophoesten, daarnaast contractverlenging van 5 jaar. Succes voor de nieuwe winkel!

  • hans van rheenen

   Wie verzint het om in een centrum met zóveel cadeauwinkels, óók nog twee cadeauwinkels direct naast elkaar te positioneren.

   Daar heeft beslist de verhuurder, de gemeente, beide winkels géén attractieve succesformule aangepraat.

  • Jeroen Verhoef

   Dank voor je succes wensing🙏 De huur is heel goed te doen. De laagste t.o.v. onze andere 4 pasfotowinkels die we in andere steden naast gemeentehuizen hebben😊

 • Jeroen Verhoef

  Dank voor de aanmoediging (moed!) Maak je geen zorgen over het verdienmodel…tot een tijd geleden stonden er 3 pasfotoautomaten in het gemeentehuis. Die zijn sinds corona verdwenen…
  Dit zijn situaties waar wij als pasfotograaf graag op inspelen. We zijn dan ook meer klik dan strik😊.

 • Jeroen verhoef

  Wat exact speelde bij de vorige huurder weet ik niet. Wat wel 100% zeker is dat het geen project van de gemeente was. Verder: dit is voor ons pasfotowinkel #5 naast een gemeentehuis. En zeker niet de laatste! Verder denken wij niet in verdienmodellen, maar is topservice voor de burger en gemeente😊

 • Angelique Kroon

  Ik wil jullie heel veel succes wensen.

  Als je niets positiefs te zeggen hebt, laat het dan gewoon. Goed dat jullie je kop uitsteken en pasfoto’s is een goed plan zo naast het gemeentehuis. Maison Berger wordt ook niet overal verkocht, dus top. Ik ga daar zeker voor langskomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *