Nieuwe brug Hogendijk-Jasykoffstraat

De brug over de dijksloot vanaf de Hogendijk naar de Jasykoffstraat in de Russische Buurt wordt vervangen. De brug – officieel brug 201-202 – moet in 2018 klaar zijn.

De vervanging maakt deel uit van de grote beurt die de Russische Buurt krijgt. De brug kreeg in januari al waarschuwingslichtjes.

Eerder werd de Czaar Peterstraat aangepakt door er een fietsroute door te leggen. De Golofkinstraat kreeg een nieuw plantsoen. In de Tolstoistraat worden hele huizenblokken vervangen, de Heemskerckstraat en Barendszstraat verdwijnen zelfs.

Alle woningen in de Russische Buurt worden opnieuw aangesloten op het hoofdriool. De bestrating, de openbare verlichting en bijna alle bomen worden vervangen. De bomen in de Jasykoffstraat werden al eerder weggehaald.

Ook de tweede brug over de dijksloot, naar het Rustenburg, wordt gesloopt en vervangen. Hier alle informatie bij de gemeente.

De Russische Buurt was in het begin van de jaren tachtig al het toneel van een grootschalige stadsvernieuwing. Hieronder een foto van de bouw uit die periode met de brug op de achtergrond (archief De Orkaan – klik voor vergroting).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *