Nieuwe burgemeester Wormerland 14 april, feestje later

Vanaf 14 april heeft Wormerland weer een nieuwe burgemeester: Judith Michel-de Jong wordt dan geïnstalleerd. Niet in Wormerland, maar in Haarlem.

Na het afscheidsfeestje van Peter Tange wordt Wormerland nu ook de welkomstborrel van de nieuwe baas door de neus geboord.

Normaal gesproken zou de installatie van de nieuwe burgemeester “op feestelijke wijze hebben plaatsgevonden tijdens een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis van Wormerland.” Maar:

“doordat er in april geen raadsvergaderingen plaatsvinden vanwege de maatregelen rond het Coronavirus, zal Judith Michel – de Jong de eed of gelofte afleggen in het provinciehuis. Dit gebeurt zonder de aanwezigheid van de gemeenteraad van Wormerland of andere genodigden. Op die manier kan de nieuwe burgemeester van Wormerland gewoon vanaf 14 april beginnen met haar werkzaamheden.”

Het feestje wordt niet afgezegd maar uitgesteld.

Judith Michel–de Jong wordt op dinsdag 14 april door de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk geïnstalleerd in het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *