Eind september kwam een nieuwe (en gewijzigde) druk van De Geluksprofssor van de Zaandamse schrijver – en geluksprofessor – Patrick van Hees uit.

Het boek werd door Van Hees in 2011 in eigen beheer uitgebracht als een uitgave van Summerhill – een uitgever die tot dusver alleen dit boek uitbracht. In een commentaar bij een blogpost op marketing-blog Frankwatching legt Van Hees uit hoe hij dat gedaan heeft (veel via zijn netwerk en via lezingen), binnen een week had hij al duizend exemplaren verkocht.

geluksprofessorDeze (5e) druk is de eerste die bij een ‘echte’ uitgeverij verschijnt. Meulenhoff verwierf de rechten van dit boek in 2014, daardoor is het nu ook in alle boekwinkel te koop:

“Uitgever Paloma Sánchez van Dijck: ‘We zijn erg gelukkig met de keuze van Patrick van Hees voor Meulenhoff Boekerij en we gaan deze geweldig inspirerende roman dit najaar nog in een nieuwe vormgeving uitgeven. Zo zullen lezers in het hele land Patricks “sleutel tot geluk” in hun eigen boekhandel kunnen krijgen.

Patrick van Hees wordt vergeleken met auteurs als Paulo Coelho en James Redfield, schrijver van de spirituele miljoenenseller De Celestijnse belofte. Van Hees: ‘Zijn we niet allemaal op zoek naar geluk? Ik wilde een spannend en meeslepend verhaal schrijven, waarin de lezer en passant op plezierige wijze wetenschappelijk onderbouwde geluksinzichten ontdekt.’”

Patrick van Hees is ook te volgen op Facebook en Twitter. De Orkaan heeft nog een ‘oud’ Summerhill-exemplaar, maar wel met de handtekening van de geluksprofessor zelf!