Nieuwe namen voor Zaanse stations – met foto!

Op zondag 11 december, als de nieuwe NS-dienstregeling ingaat, krijgen twee Zaanse treinstations een nieuwe naam.

Station Koog Zaandijk heet voortaan station Zaandijk Zaanse Schans. Station Koog-Bloemwijk gaat station Koog aan de Zaan heten.

Het nieuwe stationsnaambord ‘Zaandijk Zaanse Schans’ wordt maandag 12 december om 9.30 uur “feestelijk onthuld” in aanwezigheid van regionale NS- en ProRail-bobo’s en verkeerswethouder Addy Verschuren.

Ruim een jaar geleden maakten wij al ons eigen bord. In juli was de kogel door de kerk, vorige week werd bekend dat oude stationsborden weggegeven werd door Zaanstad.

Als het zondag ingaat en maandag onthuld wordt, staat het bord er natuurlijk al een paar dagen eerder.

UPDATE: Op het Facebook-account van de Historische Vereniging Koog Zaandijk vonden we bvenstaande foto. Op hun website zijn ook historische foto’s van de oude stations te zien.

Volgens Jan Peter Blok komen de nieuwe stationsnamen al sinds eind november voor in het omroepsysteem van de sprinters, hij stuurde ons onderstaand filmpje als bewijs (wij kunnen het na 15 keer luisteren trouwens nog steeds niet horen).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Frits Krom

    Nou, dat berichten, die in treinen omgeroepen worden, vaak absoluut niet te verstaan zijn, ook dàt is niet nieuw hoor. Soms is het systeem gestoord, zodat het nieuws “verhakkeld” doorkomt. En soms staat alles op fluisterstand, zoals kennelijk in dit filmpje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *