Klaine hoissies aan De Weer?

In mei van dit jaar werd een vergunning voor 14 startersappartementen en 10 seniorenwoningen aan De Weer 24 in Zaandam vanuit ‘stedenbouwkundig oogpunt’ door Zaanstad geweigerd.

Ook nieuwe plannen zijn door de gemeente afgewezen. Om uit de impasse te geraken maakte ontwikkelaar SAAP / Linus Duurzaam een plan met ‘klaine hoissies’ voor De Weer (afbeelding boven).

Het weigeren van een bouwvergunning is zeldzaam in Zaanstad, zo zeldzaam dat er een procedurefout werd gemaakt die hersteld moest worden.

Zaanstad vond het gebouw te hoog (4 verdiepingen) en te goedkoop. De gemeente wil alleen maar ‘middeldure’ woningen laten bouwen in de wijk en verwijst daarvoor naar Actieplan Poelenburg. Volgens SAAP dateert dat actieplan van na de datum van indiening van de aanvraag tot bestemmingswijziging, en kan dus niet als reden aangevoerd worden.

In juni van dit jaar werd opnieuw de omgevingsvergunning geweigerd voor het pand 23A. Medio juli werd de beslistermijn verlengd voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor het verbouwen, bouw en toevoeging van woningen en appartementen op nrs. 23 en 24. Eén van deze aanvragen is inmiddels ook geweigerd door Zaanstad.

Ondertussen maakte ontwikkelaar SAAP Projecten een nieuw plan en wacht nu nog op de afwikkeling van de laatste omgevingsvergunning. Kees Segers van SAAP / Linus Duurzaam is al eerder naar de rechter gestapt om tegen de beslissing van Zaanstad bezwaar te maken. Omdat er nog zaken lopen heeft hij de zaak voorlopig laten schorsen “omdat ik het liefst alle weigeringen tegelijk wil laten behandelen door de rechtbank”.

Het ‘oude’ plan met bij de pijl de plek voor de ‘klaine hoissies’

 

De nieuwe aanvragen zijn te zien op de website van het aan SAAP gelieerde Linus Duurzaam.

Het meest recente plan, Zaanstad heeft hierop nog niet gereageerd

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *