Nieuwe Social Sofa op Gedempte Gracht vernield

Afgelopen vrijdag was het precies een jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. In Zaandam werd er stilgestaan bij de grote impact die de oorlog heeft. Dit werd gedaan door de Oekraïense Social Sofa te onthullen bij de muziekkoepel op de Gedempte Gracht. Helaas lijkt het er op dat de Social Sofa al binnen twee dagen moedwillig is vernield.

Zondagmiddag rond 17.00 uur werd ontdekt de schade ontdekt. Social Sofa Zaanstad laat weten dat de sofa in principe ‘hufter proof’ is. Dat betekent dat de sofa moedwillig beschadigd is:

“Als we steentjes moesten slopen omdat het verkeerd geplakt was moest je behoorlijk je best doen met een hamer en een speciaal ijzeren ding. Dus hier heeft iemand echt z’n best gedaan.”

Een groep van 50 dames van de Oekraïense Club maakten de sofa gedurende de afgelopen 9 maanden. Het verdriet is groot. De schade kan gerepareerd worden maar dat kost tijd. Heb je iets gezien? Dan kun je dat natuurlijk doorgeven aan Social Sofa Zaanstad.

Foto’s van Social Sofa Zaanstad (facebook)

Deel dit artikel:

13 reacties

  • Kees Huyser

    Als de aso die dit gedaan heeft moedig genoeg is zich te melden zal ik heb ook een paar stenen van z’n gezicht trekken. Lafbek!

    • Didier Hennequin

      Misschien heb ik liever te maken met een vandaal dat met iemand die in een eerste reactie dreigt met zwaar lichamelijk geweld… Matig uw toon aub. Dit is geen Dumpert.nl.

      • Kees Huyser

        Als u liever de vandaal steunt neem ik aan dat u ook medeverantwoordelijkheid wil dragen voor zijn of haar gedrag. Betaalt u even de reparatiekosten? Bedankt.

        • Bert Versteeg

          inderdaad een lafbek of lafbekken.
          Hopelijk worden ze snel gepakt en krijgen ze geen taakstrafje maar krijgen ze een flinke celstraf en ze natuurlijk laten opdraaien voor de schade.
          Helaas is het strafrecht in Nederland veel te soft.

          • l. Boonstra

            Het Strafrecht blijkt hier helemaal niet zo soft te zijn op €uropese schaal. Maar wel sluiten we ze wat minder op. Geheel in overeenstemming met de wens van die nu klagende rechtse horde. Want diezelfde klagers hadden ook al gezeurd bij de minister van Financieen. Ze wilden graag minder betalen en hadden daar het sluiten van die dure gevangenissen wel voor over. En nog steeds willen ze het dubbele langer naar Veenhuizen en minder in het collectezakje van de minister van Financieen.

        • l. Boonstra

          Wel echt heel simpel van je gedacht. Ook ik ben tegen vertimmeren van een persoon maar dat betekent niet dat ik het vernielen goedkeur. Wat mij betreft pakken ze hem op en knijpen hem zodanig af tot de volledige reparatiekosten betaald zijn.

        • Didier Hennequin

          Meneer Huyser, ik steun geen vandalen. Die conclusie is geheel voor uw rekening. Vandalen moeten lik op stuk krijgen. Kijk eens naar die graffiti overal. Geen genade voor tuig. Maar dan heb ik het over boetes, en niet over lichamelijk geweld. U roept op tot eigenrichting en dat is voor mij nog verwerpelijker. Dit past niet op een site als deze.

    • Judith Friso

      dit is echt heel erg triest . hoe zielig ben je als je zo’n prachtig kunststuk moedwillig kapot maakt? Als deze persoon gevonden wordt zou ik hem verplicht naar een psycholoog sturen.

  • S de Joode

    Alles van waarde is weerloos zei een wijs iemand eens.

  • Ans Pieper

    Ach, ach, ach…

  • Ria Nieuwenhuis

    Hier zijn geen woorden voor, zo laf en triest

  • Gerie loupatty

    tegenwoordig groeit iedereen op met luxe en in vrede stuur deze figuur op naar Oekraïne dan kan hij of wie dat ook gedaan heeft zien wat oorlog is het gaat hier te gemakkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *