Nieuwsuur op De Bijenkorf in Assendelft (en vice versa)

Terwijl Orkaanredacteur Merel druk in de weer was met het maken van nepnieuws (en echt nieuws) met de bovenbouw van De Bijenkorf, werd in het kantoor van schooldirecteur Petra Glandorff echt nieuws gemaakt door Nieuwsuur. 

Vanavond om 21:30 uur op NPO2 is het item terug te zien. 


Hier zie je de uitzending terug (item start op 7 minuten)


Glandorff werd geïnterviewd over het feit dat de basisscholen vanwege corona toch een week eerder dicht gaan voor de kerstvakantie. Ze is niet alleen directeur van De Bijenkorf in Assendelft (een Jenaplanschool), maar ook van Kleurenpracht in Peldersveld. Het verschil tussen de twee scholen is levensgroot en daarom kan Glandorff het vraagstuk vanuit verschillende hoeken belichten. 

Voor de Bijenkorf vindt ze de extra week vakantie een prima oplossing in verband met de vele besmettingen. Voor de kinderen van de Kleurenpracht is het een ander verhaal: 

‘Veel kinderen hebben al een flinke achterstand opgelopen in de vorige perioden dat de school moest terugvallen op thuisonderwijs. Thuis wordt doorgaans geen Nederlands gesproken waardoor het echt een probleem is als deze kinderen weer een aantal weken verstookt blijven van school. Daarbij is de financiële situatie thuis in veel gevallen niet sterk zodat uitstapjes er ook niet snel inzitten.’ 

In 2017 beschreef Petra voor De Orkaan een week uit haar schoolleven.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *