NK Meerkamp topjeugd bij Lycurgus en afzwaaiende korfballers

Atlete Sascha Kroon van AV Lycurgus . Atletiek

In de sport is het nooit saai. Zo hebben we deze week toptalenten in de atletiek, afzwaaiende korfbalclubs, honkbal en de laatste speelronde in diverse sporten in de aanbieding.

Voor de meeste clubs staat niets meer op het spel maar met de stille zomermaanden is er toch nog heel wat te bekijken in de Zaanstreek.

Dit is de sportagenda voor 16, 17 en 18 juni.

Vrijdag 16 juni

Honkbal

Een zomeravondwedstrijd voor de Cromtigers in Alkmaar. De Zaankanters staan netjes vijfde met twaalf punten en gaan op bezoek bij de nummer acht.

WedstrijdTijd
2e klasse B herenAlcmaria Victrix – Cromtigers19.00
Selectie Cromtigers 2023

Zaterdag 17 juni

Atletiek

Dit weekend staat het bij AV Lycurgus helemaal in het teken van het NK Meerkamp onder 20 en onder 18. Na de editie in september 2021 organiseert de Assendelftse club opnieuw de nationale titelstrijd voor de twee oudste leeftijdsgroepen bij de junioren.

De volgende onderdelen komen aan bod: hardlopen (verschillende afstanden), hordenlopen, hoogspringen, verspringen, speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen, polsstokhoogspringen. De meerkamp staat bekend om de sportieve sfeer waarin de veelzijdige atleten hun krachten meten.  

Van de organiserende vereniging doen de volgende atleten mee: Babette Bosse, Mikai Snoek, Sascha Kroon, Jelle Müller, Marit Snoek, Joyce Kroon, Milou van den Berg en Zack Rot.

De wedstrijden beginnen op zaterdag om 11.00 uur en op zondag om 10.00 uur. Toegang is gratis.
Locatie: sportpark De Omzoom, Jaap Bootpad, Assendelft.

Voor meer informatie zie de pagina van het evenement.

Atlete Sascha Kroon van AV Lycurgus . Atletiek
Atlete Sascha Kroon van AV Lycurgus

Korfbal

De Ereklasse is al afgerond dus KZ kan op vakantie. De overige Zaanse ploegen spelen deze week een laatste speelronde op het veld. Groen Geel is kampioen en kan het seizoen afsluiten met een goed gevoel. Ook voor de andere clubs staat er niet veel op het spel. Furore staat gedeeld 2e in de 2e klasse en zou die positie nog wel willen verdedigen.

Voor ZKV en ZKC ’31 zal het een emotioneel afscheid worden van het oude tenue. Na dit weekend gaan de clubs dan echt samen verder in het rood onder de naam KVZ ’23.

WedstrijdTijd
Hoofdklasse AUnitas – Groen Geel16.30
1e klasse CZKV – Nova16.00
Swift – ZKC ’3117.50
2e klasse EHelios – Furore15.30
2e klasse FPhoenix – Roda16.00
3e Klasse GOKV – Huizen15.30
4e Klasse DZaandam Zuid – Triaz10.00
Het nieuwe tenue van fusieclub KVZ ’23. Ik

Zondag 18 juni

Hockey

Ook in het hockey is het dit weekeinde de laatste ronde. De mannen van de Kraaien werden al definitief derde vorige week, de dames staan vijfde en kunnen nog iets klimmen maar ook dalen. Consequenties zal dat niet hebben. Een doelpuntrijke afsluiting tegen de hekkensluiter zal lekker zijn.

WedstrijdTijd
3e klasse herenWoerden – De Kraaien14.45
4e klasse damesWaddinxveen – De Kraaien12.45
Stand 4e klasse dames hockey per 11 juni.

Honkbal

Odiz Frogs ontvangt de mede koploper uit Badhoevedorp en doet dat zonder coach Eric Stans aan het roer. Zelf staan de Frogs achtste na zeven wedstrijden waarvan er twee werden gewonnen. Tijd voor een stunt in de Wijdewormer?

WedstrijdTijd
4e klasse B herenOdiz Frogs – SCPB ’2214.30

Door Edwin Kleiss (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *