Eerste ‘stille’ asfalt op de A8

asfalteren-op-snelweg_tcm21-227314

Nog dit jaar, op 27 en 28 oktober, zal het eerste stuk van de A8 van ‘dubbel ZOAB fijn’ worden voorzien.

In de loop van 2020 zal ook de rest van de A8 tussen de Nauernasche Vaart en het Coenplein het ‘stillere’ asfalt krijgen.

Ook worden stille voegovergangen aangebracht en wordt begonnen met het isoleren van de bonkende brugklep van de Coenbrug. De werkgroep A8/Coenbrug zegt op hun Facebook-pagina:

“Wij hebben jarenlang hard geknokt voor dit resultaat. Het is een hele goede stap in de goede richting. Wij streven evenwel naar meer, en hiervoor gaan we in gesprek met de provincie NH op 28 oktober.”

Op 28 oktober vergadert de commissie Economie, Financiën en Bestuur van Noord-Holland.

In augustus werd bekend dat de oplossing via stiller asfalt door Rijkswaterstaat werd voorgesteld. Op het kaartje is de planning van de werkzaamheden te zien.

Foto/kaartje: RWS

1 Reactie op Eerste ‘stille’ asfalt op de A8

  1. R. Siebeling says:

    Fantastisch voor de mensen die in de buurt van de brug wonen maar als je iets verder woont heb je last van de vrachtauto’s en motoren. Dus een geluidswal erbij zou het gebeuren prima afmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>