Noodkap Leeghwaterweg

Vandaag is aan de Leeghwaterweg langs de Zaanse Schans een populier gekapt, mogelijk volgt straks nog een tweede boom. 

De kap heeft niks te maken met het omstreden voornemen om er 40 populieren te verwijderen, maar het gaat om een noodkap in verband met een lekkende olieleiding die onder de weg loopt. 

David Sluis kreeg de tip van GroenZaans door en hij maakte foto’s:

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Monique Zonneveld

  Heel erg jammer, maar dit is overmacht. Wel jammer van het grote gat nu tussen de bomenrij. Verder nog even een aanvulling Groen Zaans is GROENzaans. GROEN in Hoofdletters en zaans in kleine letters en dan aan elkaar vast geschreven. Dit om het belang van GROEN in de Zaanstreek extra te benadrukken.

 • Siem van westen

  Olieleiding?
  Van?
  Naar?

 • Rene Minnebo

  Siem, je moest is weten wat er allemaal aan leidingen met gevaarlijke inhoud in de grond liggen. Zo liggen er ook brandstof leidingen in de grond vanaf westelijkhaven gebied naar schiphol en ook naar Tata steel. Waar en hoe diep weet niemand dit zijn leiddingen die alleen bekend zijn bij de overheid. Ik moet vaak calamiteit klik (graafmelding) maken in en om Amsterdam en ik heb wel eens controle gehad op mijn werkplek van een voor mij niet bekende instantie. Bleek dat ons ingetekende werkgebied dicht bij een overheid leiding lag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *