De provincie Noord-Holland zal van 2 tot 23 september noodmaatregelen uitvoeren aan Brug Krommenie over de Nauernasche Vaart. Deze maatregelen zijn bedoeld om de brug beperkt bedienbaar te maken voor scheepvaart.

De noordelijke brug van Brug Krommenie kampt sinds oktober 2022 met storingen als gevolg van scheurvorming in een van de brugonderdelen. Deze scheur zal worden aangepakt door de gescheurde as te vervangen.

Al in 2015 verschenen er plannen om de brug te vervangen en in 2018 werd gemeld dat de brug op was, maar er bleek dus nog rek in de levensduur. 

Tijdens de werkzaamheden blijft de brug open voor wegverkeer, maar vertraging kan niet worden uitgesloten. Voor scheepvaartverkeer zal Brug Krommenie volledig gestremd blijven gedurende deze periode.

De keuze voor september is strategisch, aangezien Rijkswaterstaat dan de werkzaamheden aan de brug in de A7 heeft afgerond. Na de noodreparaties zal Brug Krommenie beperkt en op specifieke tijden beschikbaar zijn voor scheepvaartverkeer.

De meest zuidelijke van de twee bruggen wordt naar verwachting in de periode 2026-2028 vervangen. Als dat gebeurd is, komt ook voor de tweede brug een nieuw exemplaar.

Door: Merel Kan, nieuws van Provincie Noord-Holland