NS-bus Castricum – Krommenie/Assendelft – Amsterdam stopt

Het is jammer voor twee reizigers die gemiddeld in de bus zaten, maar die zullen toch echt weer in de trein moeten stappen.

De NS bus die tussen Castricum en Amsterdam Sloterdijk reed en onderweg ook Krommenie-Assendelft aandeed, rijdt niet meer.

Het was de bedoeling dat de bussen een bijdrage konden leveren bij het ontlasten van de volle treinen op de ‘Zaanlijn’. Voor € 1 had je een kaartje. Abonnementshouders kregen een bon voor koffie.

Er reden 4 bussen in de ochtendspits en 4 in de avondspits. Dat kwam neer op 40 busritten per week. En er zaten 80 mensen in (in totaal).

De busdienst begon op 22 februari. Sneller was het niet echt. Met de trein vanaf Castricum was je in 22 minuten in Sloterdijk, de bus deed er 1 uur en 10 minuten over. Maar je had dus wel lekker de ruimte.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Ruud

  KLagen op FB over drukke treinen is zoveel makkelijker …

  • Boze Reiziger

   Het gaat niet om de drukte bij deze bussen. Passagiers gaan niet met de bus omdat ze gemiddeld 3x zo lang onderweg zijn.
   Dit zijn forensen die ’s ochtends gewoon op kantoor uren moeten starten. Die willen niet opeens 70 minuten eerder van huis gaan.

   Als de NS nou zorgt dat die bus een stuk sneller in Amsterdam is ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *