NS gijzelt fietsen in gesloten stalling

Er heerste paniek bij de ingang van de fietsenstalling vanochtend. Reizigers konden niet bij hun fiets of een OV-fiets huren. Ook de knalrode Orkaan-mobiel staat vast in de stalling. Gevangen.

Je denkt misschien: ‘Is de droogschuur op slot?’ Maar nee, het gaat niet om de Droogschuur. Het gaat om de kleine, lastig te vinden fietsenstalling van NS achter de McDonald’s bij de Hermitage.

De NS kan ons geen informatie geven over het probleem en het is onbekend hoe laat de fietsenstalling weer open zal zijn. Als je van plan bent een OV-fiets te huren, raden we je aan dit te doen bij een ander station. Voor het stallen van je fiets kun je gebruik maken van de Droogschuur naast de AH to go bij het station of in het Fietsenpakhuis op de Vinkenstraat.

(UPDATE) inmiddels is de stalling weer open.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • het heeft in de echte krant gestaan dat de fietsenstalling per 1 mei dicht is en gesloopt gaat worden omdat het niet oogt met de rest van de omgeving, of was dat nou op 1 april?

 • De Orkaan

  Dat zou een goede grap zijn! Op 1 mei konden we daar nog prima onze fiets kwijt – dus toen zeker niet dicht. Als die trouwens dicht zou gaan “omdat het niet oogt met de rest van de omgeving” kan het alleen maar een grap zijn. De stalling is net zo verloederd en lelijk als alles wat er omheen staat. De herontwikkeling van het gebied is voor een lange periode ‘on hold’ gezet. Sluiting zou overigens betekenen dat er geen OV-fietsen meer in Zaandam gehuurd kunnen worden.

 • Corine Lust

  Afschuwelijke stalling op de plek waar ooit een mooie straat was, Noordse Bos. Wanstaltig gebied geworden.

 • deze mooie straat prima voor woningen. Fietsen andere mogelijkheid. en wat gedacht van de ontwikkelingen voor fietspaden bij de Zaanse Schans. mijn man heeft de Huizen daar gebouwd. Fotomodel voor toeristen. Slecht Pensioen. kan hij dat werk met een podcast en taalkeuze,e weer oppakken?
  mpals

 • Karin Singeling

  Daar stonden mooie woningen, gezellige straat waar de buren veel met en voor elkaar deden. Gesloopt, want tijdelijke fietsenstalling en daarna bebouwing. Onvoorstelbaar wat een gepruts. Ex-bewoners zouden achteraf extra compensatie moeten krijgen. Nieuwe wet???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *