OEN gewonnen door… Gemeentearchief Zaanstad!

Gisteren werd voor de vierde keer Orkaan’s Eindejaars Nieuwsquiz bevochten gestreden gespeeld in Café de Fabriek in Zaandam.

Veertien Zaanse teams haalden alles uit de kast om de quiz die ertoe doet te winnen.

Vanzelfsprekend stond meedoen en gezelligheid voorop en waren de bitterballen lekker heet en het bier koud… Maar desalniettemin werd er op het scherpst van de snede gestreden. Teams hadden zich terdege voorbereid door de hele Orkaan van 2019 nog eens door te nemen (of niet… en eindigden in het rechterrijte).

Het team dat echt op alle fronten het sterkste was… (tromgeroffel) was toch echt het Gemeentearchief van Zaanstad. De trofee die zij wonnen bestond uit een authentiek stuk van de befaamde voetgangersbrug van Station Zaandam die recent gesloopt werd. Vanochtend werd deze met een kleine ceremonie toegevoegd aan de expositie over Station Zaandam in de hal van het gemeentehuis. Annemieke van het archief maakte een timelapse:

Omdat de voltallige Orkaan op het podium, achter de knoppen, in de keuken of onder een koptelefoon zat, waren we niet in staat verslag te geven. We maken er ons vanaf met tweets. En daaronder vind je de prijzen en de heerlijke Zaanse bedrijven die ze ter beschikking stelden.

oen 2019 jan lapere bff

Jan Lapère

 

 

Het Gemeentearchief werd dus 1. Zij wonnen de felbegeerde Orkaan–trofee die dit jaar is samengesteld uit een stuk noppenvloer van de voetgangersbrug van Station Zaandam (met dank aan nunc architecten), op een sokkel van staal (met dank aan Kaaijk Metaalbewerking). Daarbij kregen ze T-shirts met het OEN-logo (met dank aan Inmeba) en zij mogen een vrij uniek bezoek brengen aan de Kaaijkster. Ook dronken op rekening van gastheer Café de Fabriek.

gemeentearchief winnaar oen 2019

Jan Lapère

ROSA werd tweede. Zij mogen 25 januari genieten van De Nachtparade. Ter beschikking gesteld door het Zaantheater.

oen 2019 jan lapere rosa

Jan Lapère

Op nummer drie eindigde Dr. Clavan! Ze gingen naar huis met een bomvolle verrassingstrommel van het Zaans Museum!

oen 2019 jan lapere dokter clavan

Jan Lapère

Helemaal onderaan eindigde…. Oostzaan. Een fles drank uit de kast van Orkaan’s Piet Bakker en een een FvD-placemat was hun deel…

oen 2019 jan lapere fvd

Jan Lapère

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Als zelfstandige gemeente zijn wij trots op de 100% score op alle Oostzaanse vragen en hebben we verder hard gestreden om deze poedelplek in het geheel veilig te stellen. We feliciteren natuurlijk het ZA met hun totaal overwinning, de organisatie voor de organisatie en alle deelnemers/medewerkers voor de gezelligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *