Onderhoud A10 Noord begint al eind mei

Het onderhoud aan de A10 Noord dat aanvankelijk in begin juli was gepland is door Rijkswaterstaat vervroegd naar Hemelvaart en de Pinksterperiode: 20 – 25 mei en 28 mei – 2 juni.

De binnenring van de A10 wordt helemaal afgesloten tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg), inclusief alle tussenliggende op- en afritten.

Het verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost, de extra reistijd kan oplopen tot een uur. De A10 Noord buitenring blijft wel open.

Rijkswaterstaat en Boskalis voeren de wegwerkzaamheden uit volgens de richtlijnen van het RIVM waardoor er minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel wordt ingezet. Door eerder met het werk te beginnen wordt voorkomen dat – als de coronacrisis voortduurt – de in de zomer geplande wegafsluitingen langer gaan duren. Ook is het nu rustiger op de weg als gevolg van de coronacrisis.

Er wordt gewerkt vanaf woensdag 20 mei 20.00 uur tot maandag 25 mei 05.00 uur (hemelvaartperiode) en van donderdag 28 mei 20.00 uur tot dinsdag 2 juni 05.00 uur (Pinksterperiode).

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost en de A10 Noord buitenring (richting Zaanstad/Coentunnel).

Vooralsnog blijven de geplande afsluitingen in de zomer van 3 tot 13 juli A10 Noord binnenring en van 31 juli tot 10 augustus A10 Noord buitenring staan. Er wordt onderzocht of het werk aan de A10 Noord buitenring verschoven kan worden naar de periode van 3 tot 13 juli. De afsluiting van 31 juli tot 10 augustus wordt dan gebruikt voor de resterende werkzaamheden aan de A10 Noord binnenring en buitenring.

Omleidingskaartje A10 Noord binnenring afgesloten - uitgezoomd copy

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *