Onderzoeksraad voor Veiligheid: verkennend onderzoek ongeluk Bernhardbrug

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet deze week een verkennend onderzoek naar het ongeval bij de Prins Bernhardbrug in Zaandam waarbij een man en vrouw van 77 en 78 ernstig gewond raakten.

De raad, die eerder onderzoek deed naar het dodelijke ongeval bij de Den Uylbrug, beslist volgende week of ze daadwerkelijk ook zelf onderzoek gaat uitvoeren.

Dat zei burgemeester Jan Hamming vanavond tijdens een vergadering van het Zaanstad Beraad waarbij hij de raadsleden op de hoogte bracht van het verloop van het onderzoek.

Hij kon vertellen dat beide slachtoffers nog steeds op de intensive care liggen maar wel aanspreekbaar zijn, “het gaat naar omstandigheid redelijk met ze”.

Hamming sprak zijn bewondering uit voor de omstanders die in een ‘split second’ actie hebben ondernomen en levensreddend werk hebben verricht. De burgemeester beloofde hier later nog op terug te komen.

Hij zei ook dat het ongeluk veel losgemaakt heeft bij de nabestaanden van Marijke Fontijn, het slachtoffer van het ongeluk bij de Den Uylbrug in 2015. De gemeente heeft contact gehad met de familie.

Ook is er contact geweest met de havendienst, er is begeleiding voor de medewerkers ingeregeld.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *