Bij een ongeluk bij de Prins Bernhardbrug in Zaandam zijn twee personen gewond geraakt, een persoon moest uit het water worden gehaald.

Hoe het ongeluk gebeurd is, is nog onbekend, maar sommige bronnen stellen dat de brug ‘plots’ open ging. De brug blijft voorlopig gesloten voor verkeer.

De eerste melding kwam rond 19:15. Het werd onmiddellijk gemeld dat er één persoon te water was geraakt. Om 19:23 werd de lifeliner (helikopter) opgeroepen.

Volgens de berichten zou het om twee zwaargewonden gaan, één man van 78 zou in het water terecht zijn gekomen en een vouw van 77 die op het fietspad werd aangetroffen met verwondingen aan haar arm.

In de reacties (zie onder) wordt gemeld dat de brug:

“open ging omdat er een vrachtschip door moest. De rode knipperlichten stonden ook gewoon aan. Of de brug al dan niet plotseling openging heb ik niet kunnen vaststellen.”

Ook een andere getuige meldde zich bij De Orkaan:

“Ik kwam vlak voor het ongeluk vanaf de rotonde aanfietsen en zag dat de rode knipperlichten aangingen. Ik dacht toen nog zal ik een sprintje trekken. Heb dat niet gedaan en ben gewoon blijven wachten. Daarna gingen de slagbomen voor het autoverkeer omlaag. De slagboom voor mij, fietser vanaf de rotonde, gingen niet tegelijkertijd omlaag. Dat duurde vrij lang voordat die omlaag ging. De brug ging pas open toen de slagbomen, die ik kon zien naar beneden waren.”

De Veiligheidsregio meldde om 20.00 uur:

“Nabij de Bernhardbrug is een persoon te water geraakt en door omstanders uit het water gehaald. De persoon is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De brug blijft voorlopig gestremd voor onderzoek”