Reserveren voor de kerkdienst…

Volgende week zondag, 5 juli, wordt de eerste kerkdienst in de Noorderkerk in Zaandam gehouden nadat de kerk vanaf begin maart dicht ging vanwege de coronacrisis.

Het gemiddeld aantal kerkbezoekers in de Noorderkerk ligt meestal rond de 120. Om het corona-protocol te kunnen naleven, kunnen er nu maar 85 mensen in de kerk. Wie de dienst wil bijwonen zal dus moeten reserveren.

De Noorderkerk gaat ondanks dat er weer echt ‘gekerkt’ kan worden, ook door met de online diensten. De gemeenteleden die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, kunnen de dienst via internet bijwonen.

Herman Boutsma, scriba van PGZ:

“Onze kerk wil op geen enkele manier onze kerkgangers in gevaar brengen en dan zijn vervelende maatregelen zoals het beperken van het aantal zitplaatsen noodzakelijk. Wij merken dat onze mensen veel behoefte hebben aan de kerkdienst en blij zijn dat de diensten hervat worden.”

De kerk vindt het raar om de term ‘reserveren’ te moeten gebruiken, maar hoopt binnen afzienbare tijd meer mensen veilig te kunnen toelaten in de Noorderkerk.

Gemeenteleden die een dienst willen bijwonen kunnen donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur het kerkelijk bureau bellen op 075-6164620 voor een reserveringen.

Normaal gesproken zijn de kerkdiensten een levendig gebeuren waarbij voorafgaand, tijdens en na de dienst, persoonlijk contact is tussen de gemeenteleden. Vanwege de veiligheidsmaatregelen zijn het gesprek in de ontvangstruimte, en het kopje koffie en samenzijn na de dienst niet mogelijk. Iedereen zal onder toezicht naar binnen en naar buiten geleid worden. (Ook wordt er nog niet gezongen in de kerk.)

Website: www.protestantse-gemeente-zaandam.nl

Foto: Dirk Kruit

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *