Oorzaak poller-falen nog onduidelijk

Vorige week lukte het een ambulance niet om de poller in de Czaar Peterstraat te passeren, die bleef omhoog. Ook het back-up-systeem waarbij vanuit de centrale de poller bediend kan worden, liet het afweten.

Zaanstad is nog bezig met het onderzoek. De voorlopige conclusie is dat er meerdere oorzaken voor het falen waren.

De woordvoerder van wethouder Gerard Slegers (CDA) laat weten dat uit een eerste analyse naar voren komt dat het kenteken van de betreffende ambulance (nog) niet was opgenomen in het systeem. Waarom is nog onduidelijk, het zou om een voertuig uit andere regio kunnen gaan of om een nieuw voertuig (dat laatste is niet erg waarschijnlijk, volgens het kenteken dateert het voertuig uit mei 2022).

Ook wordt nog onderzocht waarom het back-up systeem niet heeft gefunctioneerd. Dat kan bijvoorbeeld met de verbinding of met de bediening te maken hebben.

Slegers laat weten dat “volgens de ambulancedienst er geen nadelige gevolgen zijn geweest vanwege het niet kunnen gebruiken van de poller-installatie.”

Lees ook: Ambulance gestuit door poller Czaar Peterstraat (filmpje)

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Bb Smith

  laat dat vervelend ding meteen weghalen AUB

 • R vd Weerdt

  Als ik het me correct herinner werkte de inmiddels verwijderde poller op de busbrug tussen Westerwatering en Westerkoog ook niet voor de brandweer toen langs het Noordzeekanaal een grote brand was. Er zijn toen paaltjes doorgeslepen, meen ik.
  De gemeentelijke belofte was toen om de poller omlaag te zetten ingeval van een grote calamiteit, zodat inwoners van de Westerwatering een ontsnappingroute zouden hebben. Ook dat werkte toen niet, ondanks de gigantische verkeerschaos.
  Verder is het afstraffen van een overtreding met een total loss situatie van de betrokken auto (poller komt halverwege de auto omhoog) ook nogal heftig. Ooit is het mij per abuis bijna overkomen op diezelfde busbrug. Ik was te goeder trouw en bijna slachtoffer van verwarrende gemeentelijke informatie.

  Zijn die dingen in de praktijk nu wel zo’n goed idee?

 • Jaap Meeuwsen

  Dit soort gevallen komen in het hele land voor met die dingen.
  In een voetgangersgebied kan ik me er nog iets bij voorstellen maar verder….afschaffen die dingen.
  Gewoon weer een bord verboden in te rijden en handhaven.
  De schade ( meestal total loss ) is niet in verhouding tot de overtreding.

 • Bart Prins

  Poeh. Ik ben benieuwd wat ze nu wezenlijk gaan veranderen om dit te voorkomen. Kenteken niet bekend in systeem klinkt onheilspellend, hoe moeilijk kan dit zijn. Wordt een aardig lijstje met aktiepunten zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *