In 2007 werd ik ambtenaar bij de gemeente Zaanstad en ging voorlichting ging geven over het programma Inverdan vanuit het Informatiecentrum op de Gedempte Gracht.

Aan de namen van sommige Zaanse wijken moest ik erg wennen.

Door Marene Kok

Zaandam Nieuw West begreep ik, Zaandam Zuid ook maar waarom het centrum van Zaandam Oude Haven heette vond ik lastig. Waarom niet gewoon Zaandam centrum?

Sinds de invoering van MAAK-Zaanstad is er een, in mijn optiek handiger indeling gemaakt – die overigens de wijken overstijgt -. Zo is er MAAK-noord, MAAK-midden en MAAK-zuid en is Inverdan hernoemd naar MAAK-centrum. Niks mis mee. Tot ik in MAAK-midden van de week opeens een bord Zuid zag. Lastig hoor.

Bij elke groep die ik rondleid, begin ik steevast met de uitleg over de betekenis van Zaandam, Zaanstad en de Zaanstreek. Daarbij laat ik de wijk- en MAAK-indeling nu maar links liggen.

Steunpunt in MAAK-midden