Oostzijde afgesloten met anti-fietsen-hek

De Oostzijde bij het A8-viaduct van de Coenbrug is definitief afgesloten voor fietsers en scooters. Een hek met alleen een doorgang voor voetgangers verspert wielrijders en brommers de weg.

De weg is op verzoek van bedrijven aan de Oostzijde voor fietsverkeer afgesloten omdat het gevaarlijk voor fietsers zou zijn.

Tegen dat besluit had de Fietsersbond beroep aangetekend, zij wilden het stuk weg bij Albert Keizer en ZOR open houden, vooral omdat er geen ongevallen waarbij vrachtauto’s en fietsers waren betrokken bekend waren. Niet de verkeersveiligheid maar de economische belangen van bedrijven als Albert Keizer, ZOR en Hellingman waren volgens de bond doorslaggevend.

De rechter ging daar niet in mee en oordeelde dat Zaanstad het recht had de weg af te sluiten.

Lees hier ons hele ‘Oostzijde-afsluitings-dossier‘.

Alleen met veel gedraai en door de fiets rechtop te houden is het mogelijk de sluis te passeren. Het anti-auto-paaltje maakt een enigszins overbodige indruk.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jaap Meeuwsen

    Zo zie je maar weer, winnen doe je het nooit van de overheden en grote bedrijven. Zelfs de rechters spelen het spel mee 🙁

  • Nora Babaubun

    Ik ben postbezorgster bij Albert Keijzer en 2 woningen voorbij het hek. Eerst was het ff vloeken, maar het is niet anders.
    Voor de bewoners vindt ik het sneu, die achter dit hek wonen. Zij kunnen niet met hun fiets door het hek, maar mogen straks ook niet de andere kant richting ‘t Kalf eruit. Met hun is geen rekening gehouden. Deze mensen zijn straks verplicht alles met de auto te doen, zij kunnen hun fiets wel in de wilgen hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *