Op avontuur! Scouting naar Nawaka

Daar gaan de zes lelievletten door de Zaan. Ze varen acht uur om uit te komen in Zeewolde. Daar zullen morgen (maandag) de scouts van Scouting Elfregi Zaanstreek zich bij hen voegen voor de spetterende opening van Nawaka.

Eens per vier jaar wordt het Nationaal Waterkamp (Nawaka) gehouden en dat duurt tien dagen. 

Met scoutinggroepen uit het hele land zullen de Zaanse scouts hun vaardigheden tonen en slijpen op het gebied van zeilen, roeien, wrikken(?) en – niet onbelangrijk- overleven.

Nawaka bestaat al sinds 1950, dat is 72 jaar en dat zou betekenen dat dit het 18e kamp is. De Zaankanters haakten echter pas later aan. 

Wij wensen allen grootse belevenissen en dat er verhalen mogen ontstaan die tont in lengte van dagen worden doorverteld.

De foto boven (en helemaal onder) werd gemaakt door Rob Smit. De foto hier direct onder stuurde Petra Hoogkamer in: deel van de karavaan bij de tijdelijke Zaanbrug.


Deel dit artikel:

2 reacties

  • Suzanne Verhoef

    Wrikken is een manier om je boot handmatig voort te bewegen. Dit d.m.v. een wrikriem die past in het wrikgat, het “kuiltje” wat achter op de lelievlet zit. Door een 8tje te draaien met de wrikriem, en tegelijk het blad van de riem te draaien in het water stuw je de boot vooruit. In vele gevallen makkelijker en sneller dan roeien in deze boten. In 5 minuten te leren en is net als fietsen. Verleer je nooit.

  • P. en I. Hoogkamer

    wrikken? uitleg voor dummies 😉
    = de boot voortbewegen met behulp van 1 roeiriem met een langesteel.
    aaan de achterkant.van de boot steek je de riem te water draait 8jes. er ontstaan Vtjes in het water. . je gaat nu vooruit. heb je vaart dan kan je sturen met de riem..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *