Orkaan’s Grote Club-actie: kom erbij! (#6: Scouting Elfregi)

De Zaanstreek kent een levendig verenigingsleven. Er wordt volop gesport, enthousiast gemusiceerd, betrokken toneel gespeeld, met gevoel geschilderd, inlevend gelezen en hartgrondig gedicht.

Maar nog lang niet genoeg en nog lang niet door iedereen. Dan kan natuurlijk beter.

De hele maand september is het bij De Orkaan Grote Club-actie! Vandaag:

Scouting Elfregi Zaanstreek

Scouting staat voor uitdaging en avontuur op het land en op het water! Scouting Elfregi Zaanstreek is een gemengde waterscoutinggroep met twee locaties in de Zaanstreek. Onze clubhuizen zijn te vinden aan de Westzijde in Zaandam en aan het einde van de Zaanse Schans. In de zomer zijn we te vinden op Scoutingcentrum De Stierop waarvandaan we zeilen op het Uitgeester- en Alkmaardermeer.

Al vanaf 7 jaar kun je lid worden bij onze welpen dit zijn jongens en meiden van 7 tot 11 jaar. De welpen hebben iedere week opkomst op onze clubhuizen. Hier doen ze leuke spellen, zijn ze creatief bezig, leren ze nieuwe dingen en halen ze insignes. 

Van 11 tot 16 jaar ben je welkom bij onze verkenners. In de zomer zijn ze iedere week op de Stierop. Hiervandaan zeilen ze, en hebben ze regelmatig weekendkampen. In de winter zijn de verkenners te vinden op de clubhuizen. Hier doen ze onderhoud aan de boten en leren ze meer over zeiltheorie. Maar daarnaast worden er ook spellen gedaan en gaan ze op winterhike.

Jongeren van 16 tot en met ongeveer 21 jaar worden bij onze groep wilde vaart genoemd. Het is een vriendengroep waarbij iedereen welkom is. Ze organiseren wekelijks hun eigen activiteiten op het clubhuis en zijn ook regelmatig op de Stierop te vinden.

Vanaf 21 jaar kan je lid worden van de stam, ze komen vooral samen voor de gezelligheid maar zijn daarnaast ook de vrijwilligers van de groep. De leden van de stam hebben taken in het bestuur, zijn leiding, organiseren evenementen, beheren onze clubhuizen of helpen bij het onderhoud van het materiaal.

Nieuwsgierig geworden? Je mag 3x gratis komen kijken en daarna beslissen of je lid wordt!

Omdat we Scouting aan zoveel mogelijk kinderen willen aanbieden zijn we op zoek naar nieuwe leiding en vrijwilligers! Waarom het zo leuk is om vrijwilliger te zijn bij scouting?

  • Dankzij jou kunnen kinderen plezier blijven beleven bij scouting, hun grenzen verleggen en zichzelf ontwikkelen!
  • Een leuke actieve dag/avond samen met je medeleiding!
  • Mogelijkheid jezelf te ontwikkelen, zowel in de praktijk als via trainingen en cursussen die worden aangeboden door Scouting Nederland.  
  • Vrijwilligerswerk bij Scouting staat goed op je CV!
  • En je wordt lid van een gezellige groep vrijwilligers waarmee je kan deelnemen aan toffe evenementen of gewoon een avond wat kan drinken rond het kampvuur.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.scoutingzaanstreek.nl voor vragen mail naar info@scoutingzaanstreek.nl


Jouw club of vereniging ook in onze club-actie? Stuur een mailtje naar De Orkaan (met een paar foto’s en een uitleg waarom mensen lid moeten worden of mee moeten doen).

Hier alle afleveringen van de Grote Clubactie van De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *