Op de buurtcamping: vrienden voor ’t leven! (filmpjes)

Het is dat we die schaamteloze vliegreis richting oorden waar palmbomen het gewonnen hebben van Japanse Duizendknopen al geboekt hebben, maar anders hadden we ons tentje in het Burgemeester in ’t Veldpark opgezet!

Wij waren vanochtend, rond het ontbijt, te gast bij Buurtcamping In ‘t Veldpark en maakten vrienden!

Zo was er Laura, wij kenden elkaar van Twitter, Michel, wij zijn Facebook-vrienden maar hadden elkaar nog nooit ontmoet, er was een hele leuke man die fan van De Orkaan is (Hihaaaaaa!), er was Morris die een deuntje op zijn gitaar voor ons deed en – dat was minder plezierig – er waren kinderen die geen maat wisten te houden met zwaar geladen waterpistolen.

Ook was er Daniel, maar over hem tikken we verder na het eerste filmpje:

Daniël

Daniel (11 jaar) is nu twee jaar in Nederland. Hij komt uit Syrië en zijn vader Azur werd als vluchteling opgevangen in het Burgemeester in ’t Veldpark. Zonder iets af te willen doen aan het feit dat oud-burgemeester Geke Faber haar nek uitstak om mensen op te vangen in de tenten die kort daarvoor werden gebruikt voor de Dam tot Dam-loop, was de ‘camping’ toen beslist geen pretje. De mensen zaten er in de modder, in de vrieskou en hutjemutje op elkaar.

Gisteren zetten zo’n 160 scharrel-kampeerders hun tentje op, in de cirkel die in 2015 onderdak bood aan 500 mensen, waaronder de vader van Daniël. Daniël mag morgen mensen rondleiden en ook interviewen. Wij oefenden alvast in een best lang Zaans Minuutje:

De aanwezigheid van Daniel dit weekend verdient een plekje in onze tijdlijn.

(klik hier voor de tijdlijn in nieuw scherm):

Gisteren werd de camping geopend door wethouder Mutluer:

Deel dit artikel:

Een reactie

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *