Oplossing conflict De Fabriek: € 20.000 per jaar extra

Zojuist ontvingen we een persbericht van Zaanstad waarin wethouder Cultuur Sanna Munnikendam stelt dat er een einde is gekomen aan het jarenlange conflict dat speelde tussen het Filmtheater de Fabriek en Café Fabriek.

Het theater ontvangt jaarlijks een extra bedrag van € 20.000 als tegemoetkoming in de exploitatiekosten, waardoor er meer armslag is ‘om het filmtheater en de horeca rendabeler te kunnen exploiteren.’

Ook zouden er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de inrichting en mogelijke gezamenlijke activiteiten.

De wethouder is blij met de uitkomst:

“De positieve houding van zowel de Fabriek als het café geven vertrouwen voor de toekomst.”

Ook is er in de uitvoeringsagenda cultuur 2019-2021 voorgesteld om € 500.000 te geven voor nieuwe apparatuur, nieuwe stoelen en verbouwingen.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Josefien Gigengack-Kan

  Even voor de goede orde, €20.000,- per jaar. €500.000 voor nieuwe stoelen en apparatuur ect.
  En wat zijn de kosten geweest met die mediator? Zal geen kattepies geweest zijn en dat voor een gemeente die een enorme schuld heeft en de knip op de beurs heeft. Hoe kan dit?

 • Pieter van Eendenburg

  Ik vind het geweldig !!!

 • Waarom worden dat soort bedrijven geholpen met geld geef alle cafés in Zaanstad x bedrag om leuke dingen te organiseren.voor de buurt waar ze zitten dan krijgt de echte ondernemer ook eens het gevoel dat ze onderdeel zijn van de gemeenschap.

 • Gre Luttik

  Na al die onzekerheid – al dan niet weg van de plek- eindelijk ruimte om het mooier en beter te maken op die mooie plek!

 • Doris Bartels

  Even kijken of ik wat te mopperen heb op zijn Hollands hoor… maar nee: ik vind het geweldig goed dat het is opgelost na zo’n lang en moeilijk traject, bravo en applaus, zal niet makkelik geweest zijn. En hoe was het gezegde ook alweer? De beste stuurlijk staan aan wal…

 • Jan de Bruin

  Complimenten voor Harrie, Sanna, Natascha, Marco en ons zelf!!

 • Jacqueline

  Lang zal de-Fabriek leven in de Gloria! Helemaal blij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *