Opnieuw panden Czarinastraat gecontroleerd

Voor de derde keer dit jaar zijn controles uitgevoerd in panden in de Zaandamse Czarinastraat in de Russische Buurt.

Handhavers, politie en brandweer constateerden dat een kelder en een zolder illegaal als woonruimte werden gebruikt.

In drie woningen was de elektrische installatie niet in orde. De elektriciteitsmeter was stilgezet. Het energiebedrijf is op de hoogte gesteld van een vermoeden van fraude.

De gemeente heeft zeker twintig panden in de straat op het oog waar waarschijnlijk sprake is van overbewoning en illegale kamerverhuur. Doordat er hoge huren gevraagd worden kan sprake zijn van uitbuiting. Bovendien is de (brand)veiligheid in het geding.

Eind januari werd onderverhuur van kamers geconstateerd en werd een verbouwing aangetroffen die zonder vergunning was uitgevoerd.

In april werd in panden in de straat illegale kamerverhuur en een brandgevaarlijke situatie aangetroffen.

Eerder schreef De Orkaan al een artikel over de verpaupering van de Russische Buurt, en dan met name van de Czarinastraat.

De controles gaan de komende maanden door. Het doel is overlast en criminaliteit in het centrum en de Russische Buurt aan te pakken. Sinds begin dit jaar zijn extra agenten en gemeentelijke handhavers actief om de (drugs)overlast in de Zilverpadsteeg en omgeving terug te dringen. Extra surveillance en ruim 150 controles hebben geleid tot aanhoudingen en minder overlast voor de buurt aldus de gemeente.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *