De politie heeft in een woning aan de Wachterstraat verdovende middelen aangetroffen. In de garagebox om de hoek aan de Heukelsstraat vonden zij een vuurwapen. Zowel de woning als de garage zijn op last van de burgemeester voor de duur van drie maanden gesloten.

In maart 2023 is er via Meld Misdaad Anoniem een anonieme melding gedaan over een persoon die mogelijk in drugs dealt. Naar aanleiding van deze melding heeft de politie een onderzoek ingesteld naar het adres van de betrokken persoon. Tijdens een doorzoeking van de woning trof de politie 41 wikkels met cocaïne, een pakje hasj van 51,71 gram en € 1.700 in bankbiljetten aan. Al deze goederen zijn in beslag genomen.

Tijdens het politieonderzoek werd gezien dat de betrokkene naar binnen ging in een garagebox aan de Heukelsstraat. Ook deze garagebox is doorzocht. Hier werden een vuurwapen en vijf patronen aangetroffen. Daarnaast zijn de aanwezige voertuigen in beslag genomen.

Gemeente Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Niet alleen bedrijfspanden, maar ook woningen worden gesloten als er drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Door: De Orkaan redactie. Bron en foto: persbericht gemeente Zaanstad.