Opnieuw uitstel voor Peperstraat

In september zal B&W van Zaanstad pas een besluit nemen over het bestemmingsplan voor het project Peperstraat. Dat betekent opnieuw uitstel. Eerder werden de plannen al uitgesteld van december 2022 naar het tweede kwartaal van 2023. Ook dat wordt dus niet gehaald.

Pas als Zaanstad een besluit heeft genomen kunnen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de eerste fase ter inzage worden gelegd.

Het vorige uitstel dat in november bekend werd gemaakt, kwam omdat Zaanstad alleen bestemmingsplannen mét een nieuwe stikstofberekening ter inzage wilde leggen. Daar is inmiddels ook een probleem over een gasleiding bijgekomen. Het uitstel is ook het gevolg van problemen met de ambtelijke capaciteit van Zaanstad: “Dat komt met name doordat de laatste afstemming met enkele disciplines, zoals verkeer en stedenbouw, nog plaats vindt.”

Drie huishoudens (van de 36 woningen die in de eerste fase worden gesloopt) hebben nog geen nieuwe passende woning aldus wethouder René Tuijn in een brief aan de raad.

Juliëtte Rot van DZ heeft ook vragen gesteld aan B&W over de voortgang, het uitstel, de herhuisvesting en het eventuele behoud van de Beatrixflat.

Lees ook Ons Peperstraat-dossier.

Door Piet Bakker. Bronnen: Opportunity Vastgoed, raadsinformatiebrief Zaanstad, vragen DZ, eerder nieuwe op De Orkaan. Eigen foto.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *