Orgelfestival in de Kogerkerk

Op zaterdag 1 april (geen grap!) vindt er een Orgelfestival plaats in de Kogerkerk. Kinderen van 10 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de workshop ‘doe-orgel bouwen’. Ter afsluiting van het festival wordt er een familieconcert gegeven. Iedereen is welkom om kennis te maken met de orgel.

Een orgel is een boeiend instrument, er valt veel aan te ontdekken. De stichting Orgelkids maakt zich sterk om kinderen te interesseren voor het orgel. Ze hebben een ‘doe-orgel’ ontwikkeld. Dit is een leskist van 128 onderdelen waarmee kinderen binnen een uur een echt werkend orgel in elkaar kunnen zetten.

Orgel- en pianodocent Bas Westerhof nam samen met de Stichting Vrienden van de Kogerkerk, het initiatief om kinderen tijdens het Orgelfestival kennis te laten maken met het doe-orgel. In de workshop kan een groep kinderen van 14.14 – 15.15 uur samen een doe-orgel bouwen onder leiding van Oscar Somsen. Vervolgens kunnen de kinderen erop spelen en leren hoe een orgel muziek voortbrengt en hoe je daar muzikaal en creatief mee kunt werken. Deelname is gratis en aanmelden kan door contact op te nemen met de Kogerkerk.

Na een pauze volgt van 16.00 – 17.00 uur een familieconcert. Het concert is geïnspireerd op het verhaal ‘Polle, de orgeljongen’ van Mensje van Keulen. Een muzikaal sprookje in taal en muziek. Muziek op het grote, majestueuze orgel én op het doe-orgel door Bas Westerhof, de vertelling door Giovanni Masetti. Ook de toegang tot het concert is gratis. Na afloop is er een collecte.

Locatie: Kogerkerk, Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *