OrKerst! Boom, klok, bouwplaat, hit… 🎄🦌🎅

Met een maximale groepsgrootte van drie wordt het afzien met Kerst: rollades die nooit opkomen, wijnflessen die eenzaam leeggedronken moeten worden, foute truien die niemand ziet (dat is dan weer een voordeel).

Nog twee weken tot de kerst: twee weken Mariah Carey, Wham! en Chris Rea, twee weken klingelde klokjes en uitvallende kerstbomen.

De Orkaan doet kerst veilig digitaal, eerder deze week hadden we al een Zaanse kersthit, vandaag een bijzondere kerstboom, een kerstige stadhuisklok en een kerstkleurplaat…

Ook iets geinigs, opvallends, smaakvols of wanstaligs kersterigs gespot? Mail het ons, zet het in de reacties of deel het via Facebook of Twitter….

Bullekerkkerstboom

Half november schreven we over de kerstballenactie van de Bullekerk. We knutselden daar zelf een plaatje bij. Bij dit is de kerstboom in het echt.

Foto: Edwin Wielenga
Foto: Ceciel Kockelmans

Kerstklok

Ook het stadhuis is in kerstsfeer gebracht. De wijzers van de klok hebben kerstlichtjes gekregen. Alleen die aan de kleine wijzer hangen er een beetje sneu bij…

Kerststalbouwplaat

Kinderen kunnen een bouwplaat krijgen om zelf hun stal te vouwen, te kleuren en te versieren (ontwerp: de Zaanse tekenaar Nienke Beest). Met hooi en karton zodat je er ook figuren voor kunt neerzetten:

“Net zoveel mensen en dieren als je zelf wilt. Knippen, plakken, of zelf er iets bij verzinnen, het kan allemaal! Als iedereen zich maar welkom voelt! Ben je klaar, maak dan een foto of filmpje van je stal en stuur die naar activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl.”

In de Doopsgezinde Vermaning van Krommenie staan op kerstavond (24 december) en op Eerste Kerstdag veel kerststallen en een film met alle inzendingen. Je kan de bouwplaat met de extra onderdelen ophalen bij de BIEB, Stumpel, Pear Tree, Next Step en Zaansch Faam of via een email naar activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl Dan wordt hij thuisbezorgd.

Kerstverlichting

In de Westzijde, de Dam en de rest van het centrum. Al in november ontstoken maar toen was het maar een zwak schijnsel in Westzijde, na de werkzaamheden waren niet alle stroompunten in orde gemaakt.

Foto: Edwin Wielenga
Het brandt weer, foto: Stadshart Zaandam

The Mieters

Hieronder de meeslepende kersthit van The Mieters die we eerder ook al plaatsten.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Fanny Smit

    Wij hebben onze voortuin heel gezellig versierd en daar krijgen we veel complimenten voor. Als je wat versierd moet je het goed doen en niet halfbakken. Zorg in ieder geval dat je lampjes mooi hangen en niet als een prop in een buitenboom gegooid zijn zoals je vaak ziet. Dat is zo zonde. Neem de moeite. Het maakt het zoveel gezelliger tijdens deze dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *