Ouderwets plakken in Wormerland

Zaanstad en Oostzaan gaan voor rust, reinheid en regelmaat (en saai): eenvormige verkiezingsborden met alle affiches van de partijen netjes op een rijtje. Geen nachtelijke plak-expedities met de stijfselkwast, geen overplakken van de concurrentie…

In Wormerland hebben ze geen boodschap aan de nieuwerwetse fratsen: houten borden, persoonlijk beplakt door kandidaten en supporters.

Op de foto boven de VVD-plakkers (links wethouder Frans Saelman) actief op de gemeentewerf in Wormer waar alle partijen vrolijk meeplakten.

Rob Berkhout (VVD) schreef dat het Presidium in Wormerland (fractievoorzitters) de vraag kregen voorgelegd of zij ook borden zoals in Zaanstad en Oostzaan wilde:

“wij kozen allemaal voor het ouderwetse plakwerk. Vele malen goedkoper, échter, nostalgie, handwerk! Alle partijen plakten dezelfde ochtend op de werf muv POV; zij waren die dag verhinderd.”

Carmen Ton-Betjes van de POV meldde dat zij ’s middags hun portie plakwerk hebben verricht. Hieronder een foto van PvdA’er Kees Kindt van hetzelfde evenement.

Een detailfoto van Carmen Ton-Betjes (POV) met de natte stijfsel nog mooi zichtbaar.

D66’s Hans Kramer stuurde een foto van het plaatsen van de borden.

 

Is er in Zaanstad en Oostzaan helemaal geen ouderwets verkiezingswerk met affiches en borden? Welzeker! Hieronder een GroenLinks-bord in Oostzaan (foto Steve Smit).

Voor D66’er Ali Seklem wordt er in de Emrah-supermarkt in winkelcentrum Spitsbergen campagne gevoerd.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bert Schaap

    Grappig dat plakken en deze borden. Vooral als je zo’n 80-er jaren hoofd ziet als de kandidaat van de PVDA. Sprekend voorbeeld van deze stervende partij en dat is volgens mijn jongere familieleden maar goed ook. Deze week op de markt ook de Groen-Linksers zien tobben, angstvallig de immigratie (lees extra bebouwing van groene gebieden) vermijdend. Als door een wesp gestoken reageert men op de milieubelasting door de overbevolking en de totale desinteresse van onze immigranten en tijdelijke vluchtelingen, voor milieu en alles wat daar mee te maken heeft…Selectief verontwaardigt noemt men dat..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *