Door de openstelling van busbrug De Binding tijdens de spits loopt het verkeer in Westerkoog vast volgens informatie op de website Rondomdebinding.

De open busbrug zou in de spits sluipverkeer aantrekken dat de route door de wijk als alternatief gebruikt om van de A8 op de Provincialeweg te komen.

Op de website zijn beelden van Google live verkeersinformatie te zien waarop duidelijk zou worden dat er meer verkeer door de wijk komt.

Er ontstaan gevaarlijke situaties voor fietsers. De weg is nu “levensgevaarlijk” volgens Rondomdebinding, ouders zouden hun kinderen nu ook over het trottoir laten fietsen wat weer nieuwe gevaarlijke situaties oplevert.

Knelpunten zijn de kruising van de Wildeman naar de Westerkoogweg en de kruising busbrug Wildeman – Glazenmaker. Over deze plekken heeft de werkgroep video’s online gezet.

Dinsdagavond 28 februari om 19:00 is een zitting van de bezwarencommissie op het gemeentehuis. Opnieuw zullen bewoners hun standpunten toelichten voor een veilige en leefbare woonwijk waarin geen sluipverkeer past.