Het filiaal van New York Pizza aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan is vrijdagavond – 3 mei – overvallen. De overvaller dreigde met een mes en is na de overval op de vlucht geslagen.

Om 22.30 uur kregen de hulpdiensten een melding binnen van de overval. Op het moment van de overval waren twee medewerkers in het filiaal aan het werk. De medewerkers moesten onder dreiging van een mes de kassalade openmaken. De verdachte is er met de buit vandoor gegaan. Het is op dit moment nog niet duidelijk in welke richting de verdachte vertrokken is.

Via Burgernet is er een actiebericht verstuurd met een signalement van de verdachte. Het gaat om een man met een lichte huidskleur van circa 20 jaar en 170 – 180 cm lang. Hij droeg een zwarte bivakmuts waar blonde haren onder vandaan kwamen. Verder was hij gekleed in het zwart. Een zwarte broek, zwarte schoenen en een zwarte North Face jas. De politie waarschuwt om de man niet zelf te benaderen.

De politie is aanwezig en heeft een deel van de omgeving afgezet met lint. Bij de verschillende toegangswegen in Koog aan de Zaan werden controles uitgevoerd door de politie. Op dit moment is een speurhond de omgeving aan het afzoeken.

Update 4 mei: De verdachte is er vermoedelijk te voet vandoor gegaan in de richting van de Glazenmaker. Ondanks de zoektocht van de politie is de verdachte nog niet gevonden. De recherche onderzoekt de zaak verder. Heb je iets verdachts gezien? Of heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Je kunt ook gebruik maken van het tipformulier van de politie. Zaaknummer 2024094546.

Bijdrage door Michel Schermer